Siirt’te okul kantinleri ve yemekhanelerin denetimleri yapıldı

Siirt’te okul kantinleri ve yemekhanelerin denetimleri yapıldı

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri tarafından, okul kantinleri ve yemekhanelerin denetimleri yapıldı.

Tüketimi fazla olan ekmek ve ekmek çeşitleri, et ve et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, okul kantin ve yemekhaneleri başta olmak üzere Siirt genelindeki gıda işletmelerinin denetimleri, okulların açılmasıyla arttırıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İlimiz genelinde 187’ncisi Üretim olmak üzere toplam bin 250 adet, kayda ve onaya tabi işletme var. İlimiz genelinde 95 kantin, 45 adet yemekhane bulunmaktadır. Söz konusu okul kantin ve yemekhaneleri 198 defa denetlenmiştir.  Müdürlüğümüz çalışmaları sadece denetimler ile sınırlı kalmamakta öğrencilerimize yönelik güvenilir gıda ve hijyen konularında eğitimler de verilmektedir.” dedi. 

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla denetimlerin yüzde 30 oranında artırıldığını hatırlatan Demirhan, “Halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla gıda maddeleri satış ve tüketim işletmelerinin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim, sunum, muhafaza ve depolama şartları ve ürün etiketlerinin kontrolü gibi konularda, denetimlerimiz de hassasiyetle devam etmektedir. 2018 yılının ilk dokuz ayında yapılan denetim sayıları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artış göstererek bin 240 adede ulaşmıştır.” İfadelerini kullandı.

Son olarak ''En İyi Denetçi Tüketicidir'' diyen Demirhan, “Vatandaşlarımız alış-verişlerini yaparken gıda ürünleri ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda, İl Müdürlüğümüzün 223 23 31 no'lu telefonunu veya Alo Gıda 174 hattını arayarak şikâyetlerini iletmeleri durumunda, Gıda Denetim Ekiplerimiz tarafından gerekli denetim ve incelemeler yapılacaktır.” Şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler