Siirt'te okul servis araçlarının denetimi yapıldı

Siirt'te okul servis araçlarının denetimi yapıldı

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Servis Araçlarının denetimi uygulaması yapıldı.

2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte, öğrencilerin huzur ve güven ortamı içerisinde okullarına gidip gelebilmeleri maksadıyla Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak “Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul servis araçlarının denetimi uygulaması” yapıldı.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığınca; eş zamanlı olarak, okul servis araçlarının kontrolü, diğer zamanlarda okul, yurt, kurs binaları, park ve bahçelerin, uyuşturucu madde satanların, çocuk istismarcılarının ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik kimlik, araç, okul, yurt, kurs binası, park ve bahçelerin kontrolü şeklinde gerçekleştirilmiştir." denildi.

Yapılan kontrol neticesinde; bin 366 şahıs, 885 araç, 195 okul servis aracı, 55 umuma açık yer, 107 okul, yurt, kurs binası ve 21 park kontrolü gerçekleştirilen uygulamada, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği; 4 araca toplam 559 TL. trafik para cezası uygulanmış, 2 araç trafikten men edildiği belirtildi.

Açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığı, kamu düzen ve huzurunun devamı, genel emniyet ve asayiş hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi, çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul servis araçlarının denetimi başta olmak üzere genel sağlık ve genel ahlakın korunmasına yönelik faaliyetlerine kararlılıkla devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.