Siirt'te okullarda alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı

Siirt'te okullarda alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı

Siirt'te 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili toplantı gerçekleştirildi.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında Siirt'teki okulların çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri ve uyuşturucu ile mücadele toplantısı Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi.

Valiliğin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda sırasıyla il milli eğitim müdürlüğü, il emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı ve halk sağlığı müdürlüğü tarafından alınacak tedbirlerle ilgili sunum yapıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Vali Atik, okullar açıldığı zaman bütün okullarda gerekli kontrol ve denetimlerin yapılacağını söyledi.

Atik, "Çocuklarımızı suça iten sebepler nelerdir? Çocuklarımızı kimler elimizden alıyor, kimler bizim geleceğimize kast ediyor? Bunları hep birlikte değerlendirip, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu konuda okul müdürlerimize, eğitimcilerimize, güvenlik birimlerimize çok ciddi görevler düşüyor. Eğitim ve öğretim yılı başladığı zaman tüm okullarımızda gerekli kontrol ve denetimleri yapacağım. İnternet kafelerin denetimi, sigara içme veya çocuklarımızı zararlı alışkanlıklara alıştıran, okul çevresinde okulla ilişkisi olmayan kişilerin kesinlikle buralardan uzaklaştırılması ve gereken tedbirlerin alınması gerekir." dedi.

Özellikle okul kantinlerinin denetleneceğini bildiren Atik, şunları söyledi: "Okul kantinlerinde satılması yasak olan ürünler tespit etmem halinde ilgililer hakkında işlem yapacağım. Açık ve net söylüyorum, benim için oradaki eğitim gören çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyin üzerindedir. Lütfen okul müdürü olmak için göstermiş olduğunuz performansı çocuklarımızın güvenliği, geleceği ve sağlığı için de gösterin. Bu çocuklar hepimizin emanetidir. Sizlerin elinde şekillenecek, hayatta hazırlanacak ve gelecekte Türkiye'de görev alacaklar. Trafik ekiplerinin taşımalı eğitimdeki okul servislerini iyi denetlemeleri gerekir. İnternet kafeler aynı hassasiyetle denetlenmeli, yasal yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde gereği hemen yapılmalıdır.  Valilik olarak bu tedbirleri almadan sonuca ulaşmamız mümkün değil. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bunlar bizim geleceklerimiz. Lütfen okul müdürlerimiz emniyet birimlerimizle irtibat halinde olsunlar."

Uyuşturucu bağımlılığı konusunda çalışmaların hassasiyetle sürdürüleceğini sözlerine ekleyen Atik, "Eğer bir çocuk okul çağlarında uyuşturucuya başladıysa burada hepimizin hem görevi hem de vicdani sorumluluğu vardır. Eğer bir çocuk zararlı ideolojik fikirlere okul hayatında başladıysa bu vebal okul müdürünündür, öğretmenlerindir, bizlerindir. Demek ki görevimizi yapmıyoruz. Lütfen tüm arkadaşlarımdan, okul müdürü arkadaşlarımdan tekraren altını çizerek ifade ediyorum. Öğrencilerimize sahip çıkın! Elimizdeki istatistiklere baktığımızda hiç iyi bir durumda olmadığımızı görüyoruz. Kimler bizim çocuklarımızın beynine giriyor, kimler bu çocukları bizden koparıyor, kimler bu çocukları ailelerinden koparıyor? Bunları irdelemeli ve çocuklarımızı bu tehlikeli ideolojik akımlardan korumalıyız." ifadelerini kullandı.

Toplantıya; Vali Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, il milli eğitim, halk sağlığı ile aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü yetkilileri, mahalle ve köy muhtarları, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.