Siirt’te "Tarımsal Eğitim Seferberliği" başladı

Siirt’te "Tarımsal Eğitim Seferberliği" başladı

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İŞKUR arasında, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında doğru tarım yöntemlerini çiftçilere aktarmak ve mesleki eğitim sertifikası kazandırmak amacıyla eğitim çalışmalarının başladığı belirtildi.

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında kırsal alanda çiftçiliği daha cazibeli bir meslek haline getirmek, doğru tarım yöntemlerini çiftçilere aktarmak ve mesleki eğitim sertifikası kazandırmak amacıyla Siirt’in Tillo İlçesinde, 180 vatandaşa Siirt fıstığı yetiştiriciliği, asma yetiştiriciliği, arıcılık ve sürü yönetimi eğitimleri verileceği ifade edildi.

"Kırsal alanda çiftçiliği daha cazibeli bir meslek haline getireceğiz"

Siirt Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile İŞKUR arasında aktif işgücü piyasasına uygun olarak imzalanan protokol gereği Tillo İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında kırsal alanda çiftçiliği daha cazibeli bir meslek haline getirmek, doğru tarım yöntemlerini çiftçilere aktarmak ve Mesleki Eğitim Sertifikası kazandırmak amacıyla Tillo ilçemizde tarımsal eğitim çalışmaları start aldı." denildi.

Katılımcılara sertifika ve günlük 25 TL yevmiye verilecek

Açıklamada, "Bu kapsamda 2018 yılı boyunca 180 vatandaşımıza Siirt fıstığı yetiştiriciliği, asma yetiştiriciliği, arıcılık ve sürü yönetimi eğitimleri verilecektir. Eğitimler sonunda katılımcılara mesleki eğitim sertifikası ve günlük 25 TL yevmiye verilecek olup; kurslar süresince Genel Sağlık Sigortaları yaptırılacaktır." ifadelerine yer verildi.

 5 Şubat 2018 tarihinde başlayan projenin 26 Kasım 2018 tarihinde sona ereceği kaydedildi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.