Siirt'te ‘Uluslararası El Cezeri İnovasyon Günleri’ etkinliği foto

Siirt'te ‘Uluslararası El Cezeri İnovasyon Günleri’ etkinliği foto

Siirt Üniversitesinde "1. Uluslararası El Cezeri İnovasyon Günleri" etkinliği yapıldı.

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Mimarlık Mühendislik Fakültesinde "1. Uluslararası El Cezeri İnovasyon Günleri" etkinliği yapıldı.

Yarışmacıların tasarladığı materyallerin sergilenmesi ve hakem heyeti tarafından değerlendirilmesi ile başlayan etkinlik, öğleden sonra yapılan panel ile devam etti

Panelin açılış konuşmasını yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman; "El Cezeri İnovasyon Günleri'nde katılımcılar projeler, araştırma-geliştirme, bilgi sunma, patent alma çalışmalarını sergilemektedir. Üniversitemiz bilgisayar mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği inovasyon günleri ile çalışmalarını öğrencilere indirgemiş bulunmaktadır. Üniversitemiz bundan sonra da bu tür etkinlikler ile akademisyen ve öğrencileri bu çalışmaların içine çekecektir." dedi.

Üniversitenin yapmış olduğu bu tür etkinliklerden memnuniyet duyduklarını dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz ise bilimin en kısa sürede geliştirilerek günlük yaşamın ihtiyaçlarına cevap vermesi gerektiğini, böylelikle dışarıya daha az kaynak aktarılacağını ve milli gelire katkı sağlanacağını ifade etti.

Kürsüye gelerek paneli başlatan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysi İşler, Türkiye’de AR-GE ve inovasyonun 5 yılda 10 milyon TL’nin üzerinde bir destek aldığını söyledi.

Öğrencilere fikirlerini olgunlaştırmaları tavsiyesinde bulunan Veysi İşler, Siirt Üniversitesinde oyun kuluçka merkezi kurmak istediklerini belirterek, böyle bir merkezin sadece Orta Doğu Teknik Üniversitesinde olduğunu ve böyle projelerin Enerji Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirtti.

Diğer panelist Mustafa Öz ise Türkiye’de mentorluk ile ilgili bilgiler verdi. Mentorluğu deneyimli insanların deneyimlerini ihtiyacı olana firma ve insanlara sistematik bir şekilde anlatması olarak tanımlayan Mustafa Öz, "Teknolojik altyapı ve birikimlerimizi kullanmak ve yaptığım şeylerin üzerine sürekli yenilerini koymak gerekiyor." dedi.

Panel, Uluslararası El- Cezeri İnovasyon Günleri kapsamında yapılan proje yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.