Siirt'te zabıtaya uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

Siirt'te zabıtaya uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

​Siirt'te zabıta personeline uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunma eğitimi verildi.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunma ve gelen ihbarları değerlendirmeyle ilgili Zabıta Müdürlüğü ekiplerine bilgilendirme semineri düzenledi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli uzman ekiplerin konuşmacı olduğu seminerde, uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı madde bağımlılığından kurtulma yöntemleri ve gelen ihbarları değerlendirme konularına vurgu yapıldı.

Özellikle son dönemde korkutucu boyutlara ulaşan madde kullanımı ve bağımlılığın önlenmesi için yapılan koruyucu ve önleyici çalışmalar anlatılarak, gerekli eğitici çalışmaların yapılması gerekliliği anlatıldı.

il Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde sosyal medya üzerinden uyuşturucu ile mücadele konusunda gelen başvuruların hızlı bir şekilde tespit edilerek, cevaplanması sağlanacağı ve faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla Narko-Mobil Projesi hazırlandı. Bu kapsamda Narkotikle Mücadeleyi en etkili biçimde genele yaymak, iletişimdeki mesafeyi kısaltarak ulaşılabilirliği kolaylaştırmak için kurulan 0 552 155 56 56 Whatsapp hattı 24 saat aktif halde getirilmiştir.” denildi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.