Sık sık yaşanan elektrik kesintileri esnafı mağdur ediyor

Sık sık yaşanan elektrik kesintileri esnafı mağdur ediyor

Nusaybin’de altyapı çalışmaları gerekçesiyle sık sık kesilen elektrikler çarşı esnafının canından bezdirdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde altyapı çalışmaları gerekçesiyle elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren ilçe esnafı, sürekli tekrarlanan ve bitmek bilmeyen kesintilerin kendilerini mağdur ettiğini söyledi

Son olarak ilçede yapılan alt yapı çalışmaları esnasında   ilçe merkezini besleyen elektrik ana hattının yapılan kazı sırasında kopmasından dolayı çarşı merkezine 6 saat Elektrik verilememesine tepki gösteren esnaf, sürekli yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulunması talebinde bulundu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kesilen elektriklerden dolayı iş yapamadıklarını belirten esnaf Mehmet Doğan, “Sabah saat 7’den itibaren işyerimi açmışım fakat elektrik yok. Her gün kesilen elektrikler yüzünden doğru dürüst iş yapamıyoruz, müşteri gelmiyor. Birileri bu duruma el atsın. Esnaf olarak çok zor durumdayız. Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı dükkâna gelmemiz boşunadır, artık kepenk açmayalım.” diyerek tepkisini ortaya koydu.

“Uzun süreli elektrik kesintilerine güç kaynakları dayanmıyor”

Yaşanan uzun süreli Elektrik kesintilerine güç kaynakları dayanmadığını söyleyen kuyumcu esnası Kemal Doğan, bu durumun hırsızlara da davetiye çıkardığını söyledi.

Doğan “Elektrik kesintilerinden dolayı çok sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü burada bilinçsiz bir çalışma yapmaktadır.  Yapılan çalışmalardan dolayı elektrik hatlarının sürekli olarak zarar görmesi esnaf olarak en çok bizleri sıkıntıya sokuyor. Uzun süreli Elektrik kesintilerinden dolayı artık güç kaynaklarımız bize yetmemekte ve güvenlik kameralarımız çalışmamaktadır. Bu durum hırsızlara davetiye çıkarmakta, hırsızlık olaylarının yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Bu durumun bir an önce halledilmesini istiyoruz.” diye konuştu

“Alt yapı çalışmalarında DEDAŞ ‘da bulunsun”

Belediye tarafından da devam eden alt yapı çalışmalarının kendilerini mağdur ettiğini belirten Sinan Kardaş, çalışmaların devam ettiği bölgelerde DEDAŞ ekiplerinin de bulunmasının iyi olacağını söyledi.

Kardaş, “Sabahtan beri elektrik yok. Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı kimse alışverişe çıkamaz oldu. İş yapamıyoruz. MARSU’nun alt yapı çalışmalarından dolayı mağdur oluyoruz. DEDAŞ, bu konuya bir çare bulmalı.” şeklinde konuştu.

“MARSU bilinçsiz bir çalışma yapmaktadır” 

İlçede yapılan alt yapı çalışmalarının yeterince denetlemediğini söyleyen Faris Turan, ilçede sağlam bir altyapı çalışmasının yapılmadığını söyledi.

Turan, “Yetkililerin, MARSU ve DEDAŞ’ın çalışmalarının üzerinde durmasını istiyoruz. Özellikle MARSU, ilçede sağlam bir alt yapı çalışması yapmamaktadır.  Sabah döşedikleri borular akşam patlıyor.  Şu anda ilçenin birçok yerinde patlak su boruları var ve ilçede yürütülen bu kadar çalışmaya yazıktır.  Ya MARSU tecrübesiz kişileri işe gönderiyor ya da çalışmalarında sıkıntı vardır.  İlçede asfaltlama çalışması başlamış. Yarın tekrar patlarsa o yapılan asfalta ve bu kadar masrafa yazık olur. Yetkililerden, bu konuya bir el atmalarını istiyoruz.  Özellikle MARSU’nun yaptığı çalışmalardan şikayetçiyiz.” dedi (Cihat Şayık-İLKHA)

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler