Silah ve şiddet hiçbir zaman hak arama yöntemi değildir

Silah ve şiddet hiçbir zaman hak arama yöntemi değildir

Geldiği Bitlis’te değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, silah ve şiddetin hiçbir şekilde hak arama yöntemi olmadığını söyledi.

Bitlis Sağlık İl Müdürlüğü’nde üyeleriyle bir araya gelen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini değerlendiren Aslan, girişimin, emperyalist güçlerin Türkiye’yi yıkmaya ve bölmeye yönelik bir senaryosu olduğuna dikkat çekti.

FETÖ ve PKK’nin aynı odaklardan beslendiğine vurgu yapan Aslan, silah ve şiddetin hiçbir şekilde hak arama yöntemi olmadığını dile getirerek şunları söyledi: “Kazanmak için mücadele etmek istiyorsanız, konuşarak ve siyaset sanatını kullanarak ancak elde edebilirsiniz. Silah ve şiddet hak arama yönteminin önündeki en büyük engeldir. Hata en büyük ihanet şebekesidir.” dedi.

Suriye’de yaşananlara da dikkat çeken Aslan,  PYD konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de PKK, kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan, aynı ideolojileri taşımayan hiç kimseye hayat hakkı tanımadığı gibi Suriye’de de PYD, kendisi gibi düşünmeyen hiçbir yapıya hayat hakkı vermiyor. Dikkat ederseniz PYD, Suriye’de hâkim olduğu yerlerde yaşayan ama kendileri gibi düşünmeyen Müslüman Kürtleri göçe zorlayarak başka yerlere gönderiyor. Girdiği yerlerde çarşafı yakarak Avrupa’ya şirin görünüp işte biz onlar gibi yaşamıyoruz mesajını veriyor.”

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.