Silahı azalan İsrail'e ABD'den takviye

Silahı azalan İsrail'e ABD'den takviye

ABD, Gazze'ye saldırılarını sürdüren katil İsrail'e, havan topları ve bomba atarların da içinde bulunduğu mühimmat sattı

ABD yönetimi Gazze'ye saldırdığı için silah stoğunu azaltan katil İsrail'e yeni mühimmat takviyesi yapma kararı aldı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, 20 Temmuz'da, Dış Askeri Yardımlar Programı'nın rutin mühimmat gönderilmesi prosedürü kapsamında İsrail Savunma Bakanlığı'ndan talep mektubu alındığı kaydedildi.

Bu talebin, bakanlığın normal kurum içi süreci dahilinde ele alındığı belirtilen açıklamada, 23 Temmuz'da da talebin sonuçlandığı ve İsrail'de bulunan Savaş Rezervleri Stok Cephaneliği'ndeki (WRSA-I) uygun mühimmatların İsrail işgal güçlerine teslim edildiği bildirildi.

AMERİKA'NIN İHTİYAÇ FAZLASI

Cephanelikteki mühimmatın Gazze'de şu anda yaşanan durumdan çok daha öncesinden bu yana, birkaç yıldır olduğu kaydedilen açıklamada, bu stokların ABD'nin "ihtiyaç fazlasını" oluşturduğu ifade edildi.

Bu tür taleplerde Beyaz Saray'ın onayına ihtiyaç duyulmadığı belirtilen açıklamada, ABD'nin İsrail'in "güvenliğine" yönelik taahhüdü tekrarlanırken, bu savunma satışının da bu amaçlarla örtüştüğü kaydedildi.

İSRAİL'İN İSTEDİĞİ SİLAHLAR

Öte yandan, ABD medyasında yer alan haberlerde, İsrail Savunma Bakanlığı'nın istekleri arasında 120 mm'lik havan topları ve 40 mm'lik bomba atarların bulunduğu belirtiliyor. İsrail'in, Gazze'ye saldırılara başladıktan kısa süre sonra mühimmat talebinde bulunduğu da ifade ediliyor.

ABD'nin İsrail'e Gazze'yi vurması için acil olarak mühimmat göndermesi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yürüttüğü ateşkes görüşmelerinin samimi olmadığı ve göstermelik olduğu yönünde yorumların yapılmasına neden oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler