Silahla vurulan at tedavi için Van'a gönderildi

Silahla vurulan at tedavi için Van'a gönderildi

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce silahla vurularak yaralanan yabani atlardan biri tedavi için Van’a gönderildi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşli silahla vurarak yaraladıkları atlardan biri tedavi için Van’a gönderilirken diğeri ise sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz pazar günü yeni Hasankeyf yerleşkesi ile yeni köprü arasındaki mevkide silahla vurulan atlar, yapılan haberlerin ardından yetkililer harekete geçti.

Batman ve Hasankeyf belediyeleri, Hasankeyf İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe jandarmadan oluşan bir ekipler tarafından uzun uğraşlar sonucu yakalanan at, tedavi edilmek üzere Van'a gönderildi. Diğer yaralı at ise sağlık durumunun iyi olduğu bu nedenle yakalanmadığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Hasankeyf Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Türk, “Dün akşam atlardan birini gönderdik adrese teslim ettik. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim ettik. Batman Belediyesi, jandarma ve Hasankeyf Belediye ekibi olarak atlardan birini yakalayamadık. Yarası hafif olan at dikey olan dağı tazı gibi tırmanıyordu. Sabahtan saat 15.00’e kadar çölde operasyondaydık. Uyuşturucu yapıldı atı durduramadık. En son mermilerin atı sıyırdığından bir şeyi olmadığına karar verip onu yakalayamadan döndük. Van’da Profesör Doktor Lokman Aslan ile iletişime geçtik. Ağır yaralı olan atı gönderdik. Kaçan atı yakalama imkânımız olursa onu da alıp götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.