Şılbê’de üst geçit sevinci

Şılbê’de üst geçit sevinci

Şehirlerarası Diyarbakır Elazığ karayolunun iki yanında bulunan mahalle sakinlerinin geçişlerinde tehlike oluşturan anayol trafiği, yapılan üst geçit ile giderilmiş oldu.

Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır - Elazığ karayolu üzerinde bulunan Yolaltı mahallesi (Şılbê) mahallesi ile Sanayi Mahallesini bir birine bağlayan yol üzerinde yapılan üst geçidin montajına başlandı.

Karayolu üzerinde bulunan Yolaltı (Şılbê)  Mahallesi sakinleri kendileri için büyük bir tehlike arz eden ve aileleri tedirgin eden anayol üzerindeki tehlikeli geçişler, yapılan üst geçit sayesinde giderilmiş oldu.

Özellikle karşı mahalleye geçmekte büyük bir tedirginlik ve tehlike yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, defalarca gündeme gelen ve nihayetinde yapılan üst geçitten dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan yetkililer ise, Merkez Yenişehir ilçe sınırları içerisinde yer alan ve karşıdan karşıya geçişlerde birçok ölümlü kazanın yaşanma tehlikesi olan şehirlerarası yol üzerinde, yapımına başlanan üst geçidin kaza riskini azaltacağı belirtildi. – İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.