Şırnak Silopi’de 15 Temmuz etkinliği düzenlendi

Şırnak Silopi’de 15 Temmuz etkinliği düzenlendi

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin 2’nci yıldönümü nedeniyle Silopi'de program düzenlendi.

FETÖ’nün 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Şırnak’ın Silopi ilçesinde 15 Temmuz anma etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.30’da düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, 172’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Temizer, Silopi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emre Koçak, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz şehitlerini konu alan fotoğraf sergisine yapılan ziyaret sonrası Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Işıktaş, 15 Temmuz’un, milletin karşısına çıkarılan tüm engelleri milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla inanç ve kararlılıkla kaldırmanın somut ifadesi olduğunu söyledi.

"15 Temmuz'un arkasında emperyalist güçler var"

15 Temmuz darbe girişimin arkasında emperyalist güçlerin olduğunu vurgulayan STK temsilcilerinden Kemal Özdemir ise “15 Temmuz 2016’da TSK’nın içine sızmış hain terör örgütü bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine darbe vurma girişiminde bulunmuştu. Bu darbenin gerçek kaynakları hiç kuşkusuz emperyalist güçlerdir. Emperyalist güçler ve dış odaklı mihraklar, "Arap baharı" adı altında diğer komşu devletlere ödettikleri bedelleri bize de ödetmek istediler. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiç kimse bu ülkeye bedel ödetmeye kalkışmasın. Bedel ödetecek biri varsa oda bu topraklar üzerinde yıllardır yaşayan, Türk'ü, Kürd'ü, Çerkez'i ve Laz'ı ile hep beraber her zaman yekvücut olan aziz milletimizdir.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.