​Silopi 'de görme engelliler okuma-yazma belgelerine kavuştu

​Silopi 'de görme engelliler okuma-yazma belgelerine kavuştu

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde görme engeliler için düzenlenen 2’nci kademe okuma-yazma kursunu geçen öğrencilere sertifikaları verildi.

175 saat süren 2'nci kademe okuma-yazma kursunun ardından seviye tespit sınavına tabi tutulan görme engelli öğrenciler, sınavı kazanarak sertifika almaya hak kazandılar.

Silopi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve özel eğitim öğretmeni Cahit Araz tarafından verilen eğitim kursunu tamamlayan öğrenciler, 2'nci kademe okuma-yazma seviye tespit sınavına katıldı.

3 öğrencinin başvuru yaptığı kursu geçmeyi başaran 2 öğrenci için Halk Eğitim Merkezi'nde belge dağıtım töreni düzenlendi. Sınavda başarılı olan görme engelli Sercan Tonğ ile Gule Balaban'a (14) belgelerini Silopi Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen tarafından verildi. Belgelerine kavuşan görme engellilerin sevinçleri yüzlerine yansıdığı görüldü.

Engelli öğrenciler memuriyet veya başka bir işte çalışabilmeleri için okuma-yazma sertifikasına ihtiyaçları olduğu için bu kursu açtıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, "Görme engelli vatandaşlarımızın öğrenim belgesi ile ilgili bir talebi vardı. Bunun için de bize talepte bulundular. Birinci kademe ile ikinci kademe yani okuma-yazma bilgilerine dair bir sertifika ihtiyaçları vardı. Memuriyet için veya herhangi bir işe girmek için. Biz de bu hassasiyetle hemen bu kursun birinci kademe ile ikinci kademe seviye tespit sınavlarını Braille alfabesi için planlanan modelden yaptık. Sağ olsun sınava giren 3 arkadaşımızdan 2 engelli kardeşimiz buradan başarıyla mezun oldu. Bugün bu belgeleri takdimini yaptık. Çok mutlu olduk. Engelli kardeşlerimiz için çalışmalarımız devam edecek. Sadece görme engelli değil hangi alanda olursa olsun, engelli vatandaşlarımıza desteğimizi sunacağız. Engel elde, gözde ya da ayakta değildir; yürektedir. Bizim, engelleri yüreğimizle aşmamız lazım. Toplumda bu konuda büyük bir farkındalık yapmamız lazım. Tüm kurumlarıyla da seferber olmamız lazım." ifadelerini kullandı

Görme engelli Gule Balaban, sertifikasını aldığı için mutlu olduğunu belirleterer diğer görme engellilerin de sertifika alması temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler