Silopi’de Siyer Sınavı heyecanı

Silopi’de Siyer Sınavı heyecanı

Peygamber Sevdalıları tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı Şırnak'ın Silopi ilçesindede yoğun katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde Kutlu Doğum Siyer Sınavı gerçekleştirildi. Silopi İpekyolu Cami Koruma, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (İpekyolu Cami-Der) koordinasyonunda Silopi ilçesinde 4 okulda sınav yapıldı. Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen sınavda öğrenci velilerinin de bahçede heyecanla bekleyişi sürdü.

İpekyolu Cami-Der Başkanı Rıdvan Tatar, Silopi'de yoğun katılım ile Siyer Sınavı'nı gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçe genelinde yaklaşık bin 500 kişinin sınava katıldığını ve herkesin özveri ile çalıştığını belirten Başkan Tatar, "Bütün okullara afişler asıldı, kardeşlerimizin rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için okulların izni alındı. Buradan Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sınava katılan öğrencilere de teşekkürlerimizi sunarak, şimdiden başarılı olanları tebrik ediyoruz.” dedi.

Kız çocuğunu sınava getiren öğrenci velisi Bengin Bilgeç, heyecanla sınavın bitmesinin beklediğini söyledi. Kızını sınava getiren anne Leyla Akbaş kazanması için çok çaba gösterdiğini, kızının İki haftadır sürekli çalıştığını ve sonuna kadar desteklediğini söyledi.

Öğrenci velisi Şakir Erdoğan, oğlunu sınava getirdiğini belirterek, “Umut ediyoruz Allah’tan böyle etkinlikler devam eder. Dileğimiz bu tür etkinliklerin ülkemizde, şehrimizde bütün her yerde yaygınlık kazanmasıdır. İnşallah oğlumda başarılı olur diğer arkadaşları gibi. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmet Kösen 2 çocuğu ile birlikte sınava geldiğini belirterek, herkesin bu tür etkinlikler ile Hz Muhammed'in hayatını öğreneceklerini belirtti. Amine Tatar da Hz Muhammed'in hayatının öğrenmenin güzel bir duygu olduğunu belirterek, sınava katıldığını ve soruların çok kolay olduğunu söyledi. Viyan Şeren ise sınavın kolay olduğunu belirterek Hz Muhammed'in hayatını çok okuduğunu ve sınavın başarılı geçtiğini ifade etti.  (İLKHA) 





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.