Silopi'de 15 Temmuz şehitleri adına Kürtçe ve Türkçe Mevlit okutuldu

Silopi'de 15 Temmuz şehitleri adına Kürtçe ve Türkçe Mevlit okutuldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri adına Türkçe ve Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, ABD destekli FETÖ darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde düzenlenen etkinlikte, Türkçe ve Kürtçe mevlit okunarak darbeye karşı direnirken şehit ve gazi olanlar dualarla yad edildi.

Silopi Kaymakamlığınca düzenlenen mevlit etkinliğine, İlçe Kaymakamı Sezer Işıktaş, 172'inci Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş, İlçe Jandarma Komutanı Cem Yalçın, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen Görümlü, Başverimli ve Çalışkan Belde Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlk Olarak Karşıyaka mahallesinde bulunan Jandarma Er Mehmet Halil Barkın ve Piyade Er Ahmet Akyel'in kabri ziyaret edildi. Daha sonra Yenişehir mahallesinde PKK tarafından farklı zamanlarda düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların mezarları ziyaret edilerek dualar okundu.

Son olarak Dicle mahallesindeki Vali Kamil Acun Camisinde Mevlid-i Şerif etkinliği düzenlendi. Türkçe ve Kürtçe okunan mevlit, ilahiler ile devam etti. Okunan dua ile son bulan Mevlid-i Şerifin ardından şehitler adına yemek ikramı yapıldıktan sonra program son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.