Silopi'de 150 kişiye girişimci sertifikası verildi

Silopi'de 150 kişiye girişimci sertifikası verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen törenle 150 kişiye girişimci sertifikası verildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde açılan KOSGEB girişimcilik kursunu başarıyla bitiren 150 kursiyere girişimci belgesi verildi.

Düzenlenen törene katılan Silopi Kaymakamı Savaş Konak ve Silopi Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, kursiyerlere girişimci belgelerini takdim eti.

Yeni iş alanlarının açılmasına öncülük etmeyi hedeflediklerini belirten Silopi Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, "Bölgemiz ve ilimiz zor bir süreçten geçti. Bu zor süreçten sonra inşallah huzura kavuştuğu bir dönemi de yaşıyoruz. Bu huzurla beraber ilçemizde her alanda bir yenilenme bir gelişme söz konusu. Bu yenilenme ve gelişme konusunda Silopi'mize katkıda bulunacağımız üretime, katma değere ve istihdama yönelik çalışmaların yapılması gerekti. Buradaki amacımız Silopili esnaflarımızın, iş adamları ve devletin sunduğu hibe programlarından faydalanabilmesi için gerekli olan KOSGEB girişimcilik kursunu açtık. Bu kursun sonunda 150 esnaf ve girişimcimiz bu kurstan faydalandı. Kurslarımız devam edecek. Yoğun bir talep aldık. 500 civarında esnafımız bu kurslardan faydalanmak için başvuru yaptı. Umut ediyoruz ki bu belgelerden sonra kalkınma ajanslarına başvuru yapıldığında en yüksek seviyede projeleri kabul olur, Silopi'mize istihdam anlamında veri girişi sağlanır." ifadelerini kullandı. 

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler