Silopi'de evleri hasar görenlere 6 milyon yardım foto

Silopi'de evleri hasar görenlere 6 milyon yardım foto

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşanan çatışmalarda evleri hasar gören bin 584 kişiye 6 milyon 255 bin TL nakit yardım yapıldı.

Silopi'de yaşanan çatışmalarda evleri ve iş yerleri hasar gören bin 584 kişiye toplamında 6 milyon 255 bin TL maddi nakit yardımı yapıldığı belirtildi. Evleri ve işyerleri orta ve ağır derece hasarlı olan vatandaşların ödemeleri Halk bankası üzerinden dağıtılmaya devam ediliyor.

Operasyonların sona ermesiyle hasar tespit komisyonu tarafından belirlenen mağdur edilmiş kişilere bin TL ile 10 bin TL'ye kadar ödemeler şu ana kadar bin 584 kişiye toplamında 6 milyon 255 bin TL nakit verildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Bankası Silopi Şube Müdürü Remzi Günhan, çatışmalar sırasında evleri ve işyerleri hasar gören vatandaşlara ödeme yapılmaya devam edildiğini söyledi.

Şu ana kadar bin 584 hak sahibine toplamda 6 Milyon 255 Bin TL değerinde ödeme yapıldığını belirten Günhan, bankada fazla izdiham oluşmaması için alfabetik sıraya göre ödemelerin yapıldığını, kapıya aslına listeye göre ihtiyaç sahiplerinin ödemelerinin yapıldığını ifade etti.

Yaşanan çatışmalarda evi hasar gören Osman Ö. operasyonlarda evinde hasar oluştuğunu Hasar Tespit Komisyonunun tutanak tutuğunu ve parası bankadan aldığını söyledi. Parasını aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Kemal. K aldığı para ile evinin ihtiyaçlarını karışılacağını ifade etti.

Emine B. ise PKK’liler yüzünden evlerinde hasar oluştuğunu söyleyerek, evlerini bir süre kullanmadığını, başka bir eve taşındığını ve her ay Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kira yardımı aldıklarını söyledi. (İLKHA) 





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler