Silopi'de Kadir Gecesi münasebetiyle şoförlere ücretsiz yemek

Silopi'de Kadir Gecesi münasebetiyle şoförlere ücretsiz yemek

Şırnak’ın Silopi ilçesinde şoförlere, Kadir Gecesi münasebetiyle ücretsiz yemek verildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak Kürdistan’ına yük taşıyan TIR şoförlerine Kadir Gecesi dolayısı ile yemek ikram edildi.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in 27’nci gecesine denk gelen ve Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olarak da bilinen Kadir Gecesi İslam âleminde çeşitli programlarla ihya ediliyor. Daha önce yapılmamışı yapan TIR parkı lokantası işletmecisi Ahmet Adan, Kadir Gecesi münasebetiyle şoförlere ücretsiz yemek ikram etti.

Yüklerini Irak Kürdistan’ına taşımak için sıra bekleyen şoförler, iftar saatini yaklaşmasıyla TIR parkındaki lokantada iftarlarını açmak istedi. Lokantada iftarlarını açıp çaylarını içen şoförler, kasiyere gidip hesap ödemeye gittiklerinde şaşkınlık yaşadılar. İşletme çalışanları, yemeklerin Kadir Gecesi dolayısıyla ücretsiz olduğunu belirtmesi üzerine şoförler duygulandıklarını belirterek, işletme sahibi Ahmet Adan’a teşekkür etti.

İlk defa böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını aktaran şoförlerden Şimal Deniz, Ramazan ayının ruhuna uygun bu davranışın örnek olduğunu dile getirerek işletme sahibine teşekkür etti.

TIR parkı işletmecisi Ahmet Adan, ailelerinden uzakta iftarlarını açan şoförlere Kadir gecesi münasebetiyle ücretsiz yemek verdiklerini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.