Silopi'de seyahat acenteleri iftarda bir araya getirildi

Silopi'de seyahat acenteleri iftarda bir araya getirildi

TÜRSAB Şırnak'ın Silopi ilçesinde seyahat acentelerini iftarda bir araya getirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Şırnak'taki seyahat acentelerini Silopi ilçesinde düzenlediği iftar programıyla bir araya getirdi.

TÜRSAB Şırnak İl Temsilciliği, bölgede turizmi canlandırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Şırnak bölgesindeki seyahat acenteleri, Silopi ilçesindeki özel bir kafede düzenlenen iftar programıyla bir ara getirildi. Programa, TÜRSAB Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, il merkez ve ilçelerindeki seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.

Ezanın okunmasıyla açılan iftarın ardından çay eşliğinde bölgenin turizmi ele alındı. TÜRSAB Şırnak İl Temsilcisi Mehmet Erdem,  Şırnak’ta kültür, doğa, din ve sağlık turizmine yönelik önemli potansiyelin olduğuna dikkat çekerek, bu potansiyellerin turizme kazandırılması için ilk adımı attıklarını, bundan sonra yürütecekleri tanıtım çalışmaları ile emeklerinin geri dönüşünü kısa süre içerisinde alacaklarını söyledi

Öncelikli amaçlarının tarihte Mezopotamya olarak adlandırılan coğrafyanın önemli bir parçası olan Şırnak’ı Türkiye’ye tanıtmak ve turizm kapsamında ziyaretçileri bölgeye çekmek olduğunu dile getiren Erdem, Şırnak ve ilçelerinde görülmesi gereken birçok tarihi ve kültürel miras olduğuna vurgu yaptı.

Son olarak Erdem, turizmin canlanmasıyla bölgede ciddi ekonomik kalkınmaların olacağını aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler