Silopi'de yaklaşık 40 bin öğrenci okula başladı

Silopi'de yaklaşık 40 bin öğrenci okula başladı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde üç aylık yaz tatilinin ardından bugün ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde okuyan yaklaşık 39 bin 682 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi bugün itibariyle başladı. Şırnak'ın Silopi ilçesinde sabahın erken saatlerinde ilk ders zilinin çalmasıyla beraber öğrenciler sınıflarına girdi.

İlkokul birinci sınıfa giden çocukların heyecan içerisinde olduğu görülürken, liseye başlayacak öğrencilerin de yüzü gülüyordu.

Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ilçe merkezindeki Cudi ve Sevgi İlk ve Ortaokullarını dolaştı. Okulları dolaşarak, öğrenciler ile bir araya gelen Işıktaş, sınıflarda bir süre sohbet etti.

Ardından öğretmenler ile bir arara gelerek toplantı yapan Işıktaş, burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan'dan bilgi aldı. Yeni eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Işıktaş ve beraberindekiler okuldan ayrıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan yaptığı açıklamada, İlçe merkezindeki okulların bakım ve onarımlarının Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş'ın talimatıyla yapıldığını belirterek, 2 bin öğretmen ve 39 bin 862 öğrenci ile eğitim öğretime başladıklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler