Silopililer seslendirilen ilahiler ile coştu

Silopililer seslendirilen ilahiler ile coştu

Silopi Belediyesinin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında halka buluşturduğu ilahi ses sanatçısı Muzaffer Gürler’in verdiği konser büyük ilgi gördü.

Silopi Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Sanat Sokağında verilen iftarın ardından ilçe stadında bir konser gerçekleştirildi. Teravih namazının ardından konser, Hafız Enes Bilen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, etkinliğe katılan Silopililere teşekkürlerini iletti.

Daha sonra, sahne alan İlahi ses sanatçısı Muzaffer Gürler’in seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe ilahiler, katılımcılara manevi atmosfer yaşattı. Zaman zaman çocukların ilahilere eşlik etmesi de renkli görüntüler oluşturdu.

Öte yandan, sahne alan Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Hz. Vahşi’nin Hz. Hamza’yı şehit etmeden öncesi ve sonrası tiyatrosu sergilendi. Sergilenen tiyatroda duygulu anlar yaşanırken, kimi katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlemdi. 

Etkinlik alanında Silopi Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz pamuk şekeri, tatlı, limonata ve su ikram edildiği görüldü.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sezer Işıktaş ve eşi, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Ahmet Uçar – İLKHA) 



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.