Silopililer yaşadıkları mağduriyeti anlatmaya devam ediyor

Silopililer yaşadıkları mağduriyeti anlatmaya devam ediyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmen sonlandırılmasının ardından yaşanan tahribat ortaya çıkarken, vatandaşlar da çektikleri sıkıntıları anlatıyor.

Silopi’de sokağa çıkma yasağının gündüzleri sonlandırılmasının ardından evlerine dönen halk, gördükleri manzara karşısında şok geçirirken, oluşan tahribat nedeniyle çaresizlik içeresinde bekliyorlar.

Mağduriyetini anlatan Silopililerden Cengiz Yıldırım (60), yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerinin tamamen yıkıldığını, ne barınacak yer ne de yiyecek erzaklarının dahi kalmadığını söyledi.

Ardahan’da askerlik yapan ve tezkeresini alınca memleketi Silopi’ye dönen Metin Yağan ise tahribatı görünce çok üzüldüğünü söyledi. Yağan, “Ben dün askerden yeni geldim. Baktım ki mahallemizin hepsini yakmışlar, yıkmışlar. Evimiz yanmış gördüğünüz gibi. Ardahan’da askerdim, bugün geldim baktım ki evimizden eser yok. Şimdi dışarda kalıyoruz. Yetkililerden bir an önce yardım bekliyoruz.” dedi.

Yasağın onuncu gününde evlerini terk ettikten sonra geri geldiklerinde, evlerinin tamamen yıkıldığını gören Medine Nas ise bu duruma çok üzüldüğünü belirtti. Nas, şunları söyledi: “Elbise, dolap, erzak hiçbir şeyimiz kalmamış. Biz istiyoruz ki barış olsun, hoşluk içinde yaşayalım. Biz istemiyoruz kimse mağdur olsun. Bize bir an öne yardım yapılmalı, kalacak yerimiz bile kalmadı.”

Uzun bir aradan sonra heyecanla evine dönen 13 yaşındaki Hüseyin T, erzaklarının kalmadığını belirterek, “Bize erzak yardımı yapılsın, sizden rica ediyorum. Bu dünya da artık barış olsun, kimsenin evinin yıkılmaması için barış istiyorum.” dedi.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle Silopi’de birçok evin tahrip olduğu objektiflere yansıdı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler