​Silopi'nin ilçe oluşunun 59'uncu yılı kutlandı

​Silopi'nin ilçe oluşunun 59'uncu yılı kutlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinin, ilçe statüsüne kavuşturulmasının 59'uncu yılında bir programı düzenlendi.

Girikamo Koruma Kalkındırma Sanat ve Kültür Derneği, Silopi'nin dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından 1 Nisan 1960 tarihinde ilçe statüsüne kavuşturulması münasebetiyle bir etkinlik gerçekleştirdi.

Özel bir kolejin konferans salonunda yapılan etkinliğe çok sayıda kurum müdürü ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Açılış konuşması yapıldıktan sonra kürsüye davet edilen Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, ilçenin tarihi hakkında bir konuşma yaptı. Ardından katılımcılara plaket takdim edildi.

Programın ardından gazetecilere açıklamada bulunan GRİKAMO Derneği Başkanı Kemal Özdemir, "Silopi'nin ilçe olmasının 59'uncu yıldönümü münasebetiyle bir program düzenledik. 1960 yılında dönemin Başbakanımız Adnan Menderes kararıyla 1 Nisan 1960'ta ilçe statüsüne kavuşmuştu. Yerel seçimlerin 31 Martta yapılacağından bir hafta ileri tarihte düzenlemek sorunda kaldık. Etkinliğimizde ilçemizde, kurumlarımızda ilçemize vermiş oldukları desteklerden dolayı takdir plaketleri takdim ettik. Bu vesileyle bu yıldönümünün hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah hep beraber güzel yarınlar ulaşırız." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler