Silopi'ye modern sebze ve meyve hali

Silopi'ye modern sebze ve meyve hali

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Avrupa standartlarına uygun sebze ve meyve hali projesi sonlandırılarak toptan satış yapan esnaflara tahsis edildi.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Silopi Belediyesi, ilçeye modern sebze ve meyve hali inşaatını tamamlayarak faaliyete koydu.

4 bin 900 metrekare alan üzerine inşa edilen sebze ve meyve hali 2 yıl süren çalışmaların ardından esnafa tahsis edildi. 22 dükkan, bir mescit ve bir kafeteryanın bulunduğu halde, toptan satış yapan esnaf da memnuniyetini dile getirdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Silopi Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Şirin Saygıdar, Avrupa standartlarına uygun yeni sebze ve meyve halinin çok daha rahat bir alanda olduğunu belirterek hem toptan satış yapan hem de perakende satış yapan esnafın rahatladığını söyledi. Saygıdar, halin 22 dükkan, soğuk hava deposu, büfe, kafeterya ve mescitten oluştuğunu, şehir merkezindeki eski sebze ve meyve hali köy ürünleri satış noktası olarak belirlendiğini söyledi.

Önceki halin ilçe merkezinde olduğu için yoğun trafik sorunu olduğu, bütün esnafların dağınık bir yerde olduğunu belirten esnaf, şimdi ise hem alanın geniş olması hem de bir arada olmaktan dolayı işlerinin daha kolay olduğunu belirtti.

Toptan sebze ve meyve satışı yapan esnaftan Mehmet Üzen, sebze halinin açılmasının esnaf için daha iyi olduğunu belirterek, hep birlikte hareket ettiklerini söyledi. Üzen; "Bir müşterimiz için bir eksiğimiz olsa hemen yan taraftaki komşumuzdan tedarik edebiliyoruz. Burasının toplu temizliği, genişliği her açıdan bize çok faydalı oldu." dedi.

Esnaftan Halil Bildik ise İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş'a minnettar olduklarını belirterek, bir arada olmanın bütün toptancılar için çok iyi olduğunu belirtti. Bildik; "Daha önce hepimiz bir sokaktaydık. Çok zorluk çekiyorduk. Şimdi ise çok memnunuz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler