Silvan belediyesinde Kobani tehdidi

Silvan belediyesinde Kobani tehdidi

Her fırsatta Kobani üzerinden gündem oluşturmaya çalışarak Silvan sokaklarında kargaşa çıkaran, kepenk kapattıran ve halkı zorla otobüslere doldurarak sınır kapılarına götürmeye çalışan PKK/HDP istediği sonuca ulaşamayınca, işi zorbalığa dökerek Silvan be

DİYARBAKIR  - Kobani’yi bahane eden PKK/HDP halkı adeta cezalandırmaya devam ediyor. Her fırsatta Kobani bahanesiyle taşkınlıklar yaparak halkı tehdit eden, eğitimi engelleyen, esnafa kepenk kapattıran PKK’nin Silvan belediyesinde çalışan personeli gizli bir toplantıda topladığı ve Kobani bölgesine gitmek için tehdit ettiği ortaya çıktı.

 

Konu ile ilgili olarak yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına anlatan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, kendilerinin ne yapacaklarını bilmediklerini, büyük bir imtihanla karşı karşıya olduklarını söyledi.

 

“Seminer adı altında örgüt talimatı verildi”

Geçen hafta Cuma günü akşam saat 18.00’de, Silvan Belediyesinde çalışan personeller olarak kendilerinin belediyenin konferans salonuna çok iyi bir şekilde üzerleri arandıktan sonra alındıklarını ve herkesin cep telefonlarının alınarak toplantıya katıldıklarını belirten şahıs, konferans salonuna gelerek kendilerine seminer adı altında örgüt talimatı verildiğini,  KCK’den 12 yıl yatmış ve Mardinli olduğunu bildikleri kod adı kullandığı belli olan birinin kendilerini Kobani’ye gitmek üzere bilgilendirdiklerini söyledi.

 

“Salonda bazı kişiler bu duruma itiraz etti”

Salona gelen şahsın, tüm belediye personelinin işlerini bırakarak Suruç sınır bölgesine gitmesi ve orada yapılan eylemlere katılmalarını istediğini belirten şahıs, salonda bazı kişilerin bu duruma itiraz etmelerine çok kızıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti.

 

“Ya söylediklerimi yaparsınız. Ya da başınıza gelebilecek hiçbir şeyden biz sorumlu değiliz. Başınıza gelebilecek şeyler arasında çocuklarınızın da götürülmesi var. Bunun kararını siz verin.”

 

“Tehditler karşısında kimsenin itiraz etmek gibi bir lüksü yok”

Yapılan tehditler karşısında kimsenin itiraz etmek gibi bir lükslerinin olmadığını ve herkesin suskun kalmayı tercih ettiğini belirten şahıs, olayın vahametini anladıklarını, bundan dolayı ellerinden gelen tek şeyin çocuklarını batıya göndererek bu tehlikeden uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

 

Silvan’da halkın üzerinde büyük bir korku ve kesilmeyen bir tehdit furyası olduğunu belirten şahıs, yaşananlardan dolayı halkın hiçbir şekilde bu insanlara seslerini çıkaramadıklarını söyledi.

 

“Silvan’dan gönderilen birçok genç Kobani’de öldürüldü”

Silvanlı onlarca gencin Kobani’de öldürüldüğünü bildikleri halde bunlara karşı bir şey yapamadıklarını söyleyen şahıs, edindikleri bilgilere göre Silvan’dan gönderilen birçok gencin Kobani’de öldürüldüğü halde ilçede infiale sebebiyet vermemesi için cenazelerinin gönderilmediğin iddia etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.