Silvan İlçe Müftülüğünden Kutlu Doğum programı

Silvan İlçe Müftülüğünden Kutlu Doğum programı

Diyarbakır’ın Silvan ilçe Müftülüğü tarafından, halka açık kutlu doğum programı düzenlendi.

Silvan’da Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Müftülük tarafından “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” adıyla bir program düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay’ın yanısıra, ilçede görev yapan bütün kurum amirleri, din görevlileri ve Silvanlı vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve salonu tamamen doldurduğu programa konuşmacı olarak ise Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar katıldı.

Programda, rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir’e vekâlet eden ilçe vaizi Remzi Baydar tarafından açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasından sonra Silvan İlçe Müftülüğü İlahi ekibi tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi.

Daha sonra kürsüye gelen Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar tarafından “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”   konulu konuşmasını yaptı.

Konuşmasında, İslam’da birlikte yaşamanın dayandığı ahlaki ve hukuki normları ayetler ve hadisler vererek anlatan Çağlar, “ Efendimiz tarafından Medine’de inşa edilen örnek toplum modelinde bütün dinsel farklılıklar başta olmak üzere, herkesin birbirini kırmadan, kendi farklılıklarıyla birlikte nasıl yaşanabileceğinin sözlü ve pratik örnekleri  verildi. Birlikte yaşama ahlakı ve bunların hukuki temellerinin, önce aile içinde oluşturulmasıgerekir. Bu minvalde şekillenen bir aile hayatının toplumu da şekillendirecektir.” dedi. 

Büyük ilgiyle izlenen Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar’ın konuşmasının ardından sahneye tekrar Silvan İlçe Müftülüğü İlahi Ekibinin seslendirdikleri birbirinden güzel ilahilerle program sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler