Silvan, Lice ve Kulp'a bağlı 10 köyde sokağa çıkma yasağı

Silvan, Lice ve Kulp'a bağlı 10 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın Silvan, Lice ve Kulp ilçelerine bağlı 10 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır’ın Lice, Silvan ve Kulp ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda PKK’ye yapılacak olan operasyonlar nedeniyle 10 köyde 2'inci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır’ın Lice, Silvan ve Kulp ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.” denildi.

Açıklamada, sokağa çıkma yasağı ilan edilen köyler şöyle sıralandı: Silvan ilçesine bağlı olan; Dolaplıdere, Dağcılar, Mutluca ve Çaldere köyü, Lice İlçesine bağlı Kıyıköy, Dallıca, Türeli, Kutlu köyleri ile Kulp ilçesine bağlı olan; Demirli ve Köyü Taşköprü köyleri.

Açıklamanın devamında, 24 Şubat 2017 günü saat 16.30’dan geçerli olmak üzere 2'nci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler