Silvan'a bağlı Boyunlu (Boşat) köyü yılın 4 ayı susuz

Silvan'a bağlı Boyunlu (Boşat) köyü yılın 4 ayı susuz

Silvan'a yaklaşık olarak 15 km uzaklıkta bulunan Boyunu(boşat) köyü su sıkıntılarına çözüm istiyor.

DİYARBAKIR-Silvan’a bağlı Boyunlu (Boşat)köyünün sakinleri, uzun zamandan beri çekmiş oldukları su sıkıntılarına çözüm bekliyor.


Sıkıntıları dile getirmek için İLKHA’ya konuşan köyün muhtarı M.Şah Güzeç, Köyünün yaklaşık olarak 170 hane ve nüfusunun  Bin 200 nüfusa sahip  olduğunu belirterek, yılın sadece sekiz ayında köye şebeke suyunun  verildiğini,  dört ayın da ise  köyün susuz kaldığını söyledi.


Elektrik borcu olduğu için Dicle EDAŞ ekiplerinin gelip köyün elektriğini kestiklerini ve bu nedenle köyün şu an susuz kaldığını ifade eden muhtar Güzeç, “Evlerimizin su ihtiyacını temin edebilmek için eşlerimiz yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıkta bulunan çeşmeden su taşımak zorunda kalıyorlar.” dedi.


Muhtar konuşmasının devamında su sorunun çözülmesi için Kaymakamlığa, Bakanlar Mehdi Eker ve Efkan Ala’ya da söylediklerini ama bir çözüm bulunmadığını belirterek, “Dicle EDAŞ, bize yaklaşık olarak  9 milyar Avukat masrafı çıkardı. Bunun üzerine müdürleri ile konuştuk. Biz bu parayı nereden bulacağız? Yetkililerin bir an önce bizim bu sıkıntılarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Yusuf Batı-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.