Silvan'da, Bismil'de katledilen 8 kişi için basın açıklaması yapıldı

Silvan'da, Bismil'de katledilen 8 kişi için basın açıklaması yapıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 5 gün önce Üstün ailesinden öldürülen 8 kişi ile ilgili Silvan ilçesinde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında, tarlada herhangi bir kavganın yaşanmadığı, masum ve elleri boş olan insanların katledildiğine dikkat

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın (Amed) Bismil ilçesine bağlı Salat (Başköy) ve Karatepe köylüleri arasında 5 gün önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Ek ve Üstün aileleri arasında çıktığı iddia edilen kavgada, Üstün ailesinde öldürülen 8 kişi ile ilgili, Üstün ailesi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, olayın medyada yansıtıldığı gibi olmadığını ifade edildi.

 

Basın açıklaması yapılmadan önce Silvan ilçesinde bulunan Karabehlül Caddesi üzerinde tekbir ve salâvatlarla bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüş Gazi Caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağı önünde son buldu.
Daha sonra kalabalık bir kitleyle Hükümet Konağı önünde bir basın açıklaması yapıldı. Üstün ailesi adına basın açıklamasını okuyan Şeyla Özkan, Bismil ilçesine bağlı Başköy mezrasında, yaşanan katliam ile alakalı olarak toplandıklarını ifade ederek, "Her ne kadar ulusal medyada bu olayın arazi kavgası ve anlaşmazlığı olarak yansıtılmışsa da gerçek olan şudur ki, orada herhangi bir kavga yaşanmamıştır masum ve elleri boş olan insanlara hunharca mermi yağdırılımıştır ve onları katletmişlerdir. Arazilerine gidenlerin çoğu terlikliydiler Bu mübarek Ramazan ayında vuku bulan bu katliamın hiç bir şekilde dini, vicdani ve ahlaki zeminde yeri yoktur" dedi.

 

Şeyla Özkan basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Silvan'ın tanınmış ailelerinde üstün ailesine mensup İskan Üstün, oğlu Ömer Üstün, Mustafa Üstün, oğlu Mehmet Üstün, Muzaffer Üstün, oğlu Ahmet Berat Üstün ile Faruk Üstün ve Fuat Vecdi Üstün kardeşler, gözleri kan bürümüş bir güruh tarafından acımasızca öldürüldüler bu insanlardan geriye, gözü yaşlı anneler yetim kalmış çocuklar, taze gelinler ve hiçbir şeyden haberi olmayan 40 günlük bebekler geriye kaldı."

 

Şeyla Özkan basın açıklamasının sonunda, olay ile ilgili şimdiye kadar tutuklamanın olmadığını ifade ederek, Üstün ailesinin, bu olayda büyük bir kayıp vermesine rağmen, yalnız olmadıklarını, binlerce insanın acılarına ortak olduğunu, gerek bu olayda gerekse bölgenin değişik yerlerinde gelmiş olan bu ve benzeri hadiselerin yaşanmaması için gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi. (Yusuf Batı-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.