Silvan’da 10 PKK’li öldürüldü

Silvan’da 10 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı süresince 10 PKK’linin öldürüldüğü, çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği belirtildi.

Silvan ilçesinde PKK'nin hendek kazması ve barikat kurması nedeniyle Diyarbakır Valiliği tarafından 12 gün önce; Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkmağı ilan edilmişti.  Bu süre zarfında çıkan çatışmalarda 10 PKK’linin öldürüldüğü, 5'inin de  sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Öte yandan sokağa çıkma yasağı boyunca yapılan operasyonda; 22 kişinin gözaltına alındığı, yapılan soruşturma sonucunda bir kişi tutuklandığı, 20 kişinin ise serbest bırakıldığı ve diğer bir kişinin de  soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Yapılan çalışmalar esnasında; 4 adet Kaleşnikof tüfek, 2 adet Tabanca, 1 adet Mauser Tüfek, 5 adet Av Tüfeği, 9 adet şarjör, 709 adet mermi mühimmatı, 1 adet el yapımı bomba, 1 adet Roketatar, 5 adet Roketatar mühimmatı, değişik ebat ve çapta elektrik kablosu, 20 Kg nevi bilinmeyen patlayıcı madde yapımında kullanılan toz madde ele geçirilmiştir. ”denildi.

Açıklamanın devamında; 3 mahallede PKK’lilerin açtığı 22 hendek ve barikatın kapatıldığı, hendek içerisindeki 12 adet patlayıcının  çatışmalar esnasında patlatıldığı, operasyonlardan sonra tespit edilen patlayıcılardan 4 tanesi yerinde, 8 tanesinin ise güvenli alanlara götürülerek imha edildiği ifade edildi. (İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.