Silvan’da 4 YDG-H üyesi tutuklandı

Silvan’da 4 YDG-H üyesi tutuklandı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde YDGH tarafından bir kişinin kaçırılmaya çalışılması olayında gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Yenişehir ve Feridun mahallelerinde DBP İlçe Eşbaşkanı Barış Gülenyüzlü ile birlikte 5 ayrı adrese dün sabah saatlerinde baskın düzenlendi.

Baskında İbrahim Dulkadir, Mehmet Şirin Yaş, Şirin Değiş ve Mustafa Binen gözaltına alınmıştı. 

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, önceki gün akşam saatlerinde yüzleri maskeli grubun, ellerini ve ağzını bağladıkları kişiyi dağa doğru kaçırdıkları ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Feridun Mezarlığı çevresinde projektör ve termal kameralarla arama yaptı.

Mezarlık yakınında elleri ve ağzı bağlı halde bulunan 26 yaşındaki H.B’nin, polise verdiği ifadede, zırhlı araçları gören şüphelilerin, panikleyerek kendisini mezarlıkta bırakıp kaçtıklarını söylediği belirtildi.

Şüphelilerin savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Silvan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheliler terör amaçlı birden fazla kişi ile birlikte 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla yağma ve tehdit, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanmalarına karar verildi. Şüpheliler Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi."  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.