Silvan’da birlikte yaşama ahlakı ve hukuku konferansı foto

Silvan’da birlikte yaşama ahlakı ve hukuku konferansı foto

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Müftülük tarafından bayanlara yönelik “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu bir konferans düzenlendi.

Silvan’da Müftülük tarafından bayanlara yönelik Kaymakamlık Kültür Merkezinde “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu bir konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğünde görev yapan Kur'an Kursu öğreticileri tarafından organize edilen programa, Silvanlı bayanlar büyük bir katılım sağladı.

Yoğun izdiham nedeniyle birçok bayanın salona giremediği, birçok bayanın da programı ayakta izlemek zorunda kaldığı belirtildi.

Programın açılışından sonra Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından Kur'an Kurslarında okuyan 15 yaş üstü ilahi grubu sahne alıp ilahilerini seslendirdiler. Daha sonra Kur'an Kursu Öğreticilerinden Hatice Baran tarafından mevlit okundu.

Program, Kur'an Kursu Öğreticilerinden Müncide Medeni’nin, “Hz Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konusunda verdiği konferansla devam etti.

Medeni, Sohbetinde; iki birey, aile içi, komşular arası, toplum içi ilişkilerin kaçınılmaz olarak birlikte yaşamayı beraberinde getirdiğini, bütün bu ilişkilerin doğru ve huzur sağlayıcı nitelikte olabilmesi için bir takım ahlaki ve haklar temeline dayanması gerektiği üzerinde durdu.

Bunların hepsinin teorik ve pratik şeklinin en iyi şekilde Hz Peygamber (as) tarafından ortaya konulduğunu söyleyen Medeni, konuyu ayetler, hadisler ve İslam tarihinden örnek olaylar vererek tamamladı.

Konferansın ardından Kur'an Kursu Öğreticileri Aygül Gök ve Hatice Baran tarafından yönetilen Kur'an Kursları Minikler İlahi Grupları sahne aldı. Esma-i Hüsna başta olmak üzere katılımcılardan beğeni toplayan ilahi dinletisi gerçekleştirdiler.

Program, katılımcılara gül, çikolata ve kitap dağıtımı yapılarak sona erdi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.