Silvan’da çocuklarda din eğitimi konulu seminer düzenlendi foto

Silvan’da çocuklarda din eğitimi konulu seminer düzenlendi foto

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ‘Erken Çocuklukta Din Eğitimi’ konulu bir seminer düzenlediler.

Öğretim Görevlisi Hatice Karakoyun’un koordinatörlüğünde, Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü II. Sınıf öğrencileri, Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersi kapsamında, ‘Erken Çocuklukta Din Eğitimi’ konulu seminer düzenlediler.

Silvan Müftüsü Hüseyin Özdemir’in verdiği seminerde Kura’n-ı Kerimde Çocuk, Peygamber Efendimiz’ (s.a.v.)’ in Çocuk ile münasebeti, başlıkları üzerinde duruldu.

Ayetler, hadisler ve peygamber efendimiz (s.a.v.)’in yaşam felsefesi ışığında çocuğa yaklaşılması gerektiğini dile getiren Özdemir,  ‘Her çocuğu annesi bir fıtrat üzerine dünyaya getirir. Onun bu hali konuşma dönemine kadar devam eder. Sonra ebeveyni onu Hristiyan, Yahudi, Mecusi veya Müşrik yapar” dedi.

Özdemir, “Çocuklara iyi bir eğitim vermek istiyorsanız, önce çocukların ruh halini ve gelişimlerini iyi bilmeli ve bu konuya dair eserler okumalısınız. Çocukta din eğitimine başlamanın yaşı 3,5-4 yaştır. Peygamber efendimizin çocuklara uyguladığı din eğitimi, bugünün pedagojik ve psikolojik üslubuyla karşılaştırdığımızda bilimsel olarak oldukça uygun. Din eğitiminde kolaydan zora doğru, azar azar ilerlemek çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.  

Anne ve babanın çocuklarına ibadetleri ile örnek olup her fırsatta Allah’ın çocukları çok sevdiğini söylemesinin olumlu bir gelişmeye sebep olacağını belirten Özdemir, Allah’ın anlatılması konusunda asla korku üzerinden bilgilendirme yoluna gidilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Allah’ı (cc) anlatırken merhametinin esas alınarak bunun üzerinden bir anlatıma gidilmesi tavsiyesinde bulunan Özdemir, cezalandıran bir Allah anlatımından uzak durulmasının daha uygun olacağını belirtti.

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocukların bizleri model aldığını unutmadan, kullanılan kelimelere dikkat ederek, her halimizle ona bir şeyler öğrettiğimizi unutmazsak, zaten birçok şeyi vermiş olacağız.”İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.