Silvan'da dağa kaçırılan 1 kişi operasyonla kurtarıldı

Silvan'da dağa kaçırılan 1 kişi operasyonla kurtarıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yüzleri maskeli 6 kişilik bir grubun dağa kaçırmaya çalıştığı vatandaş, polisin aldığı ihbar üzerine yaptığı operasyon ile kurtarıldı.

Diyarbakır’da Silvan ilçesinde yüzleri maskeli 6 kişilik bir grubun dağa kaçırmaya çalıştığı adlı vatandaş, polisin aldığı ihbar üzerine yaptığı operasyon ile kurtarıldı.

Silvan ilçe emniyet müdürlüğüne gelen ihbarı değerlendiren polis, olay yerine gittiğinde 6 kişilik yüzleri maskeli grubun, elleri ve ağzı bağlı H.B.(26) aslı şahsı dağa götürmek istediklerini tespit etti.

Şahıslar, polisin olay yerine gelmesiyle paniğe kapılıp kaçarken, bölgede yapılan araştırmalar neticesinde kaçırma olayına karışan M.B., İ.D., M.Ş.D. ve M.Ş.Y. isimli kişiler yakalandı.

Yaklaşan seçimle beraber, HDP’nin son zamanlarda bölge genelinde etkin olduğu yerlerde, tehditvari reklamlar yaptığı bilinirken, her seçim öncesi PKK’nin dağdan kırsal alana inerek korku algısı oluşturması ise halkta huzursuzluğa yol açıyor.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamada, “Terör örgütüne mensup yüzleri maskeli 6 kişilik bir grubun dağa kaçırmaya çalıştığı H.B.(26) isimli vatandaş, Diyarbakır’ın Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından kurtarıldı. Söz konusu operasyon, 20 Mayıs saat 20.15 sıralarında, Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbarla başladı. 155’ i arayan ihbarcının, 5-6 kişilik yüzleri maskeli bir grubun, yine yüzü maskeli ve elleri bağlı bir şahsı Feridun Mezarlığının yukarısındaki dağa doğru kaçırdıklarına dair yaptığı ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçlerimiz, projektör ve termal kameralar ile mezarlık ve çevresinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu kaçırma olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen 6 kişiden M.B., İ.D., M.Ş.D. ve M.Ş.Y. isimli şahıslar güvenlik güçlerimizce yakalanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Kimlikleri belirlenen diğer şüphelilere yönelik yakalama çalışmaları sürerken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler