Silvan'da HDP'nin provokasyonunu halk boşa çıkardı

Silvan'da HDP'nin provokasyonunu halk boşa çıkardı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde HÜDA PAR'lı gençleri planlı bir tuzağa çekmek isteyen HDP'lilere halk geçit vermedi.

Silvan'da,  Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun tanıtım aracındaki personeli tuzağa düşürmek isteyen HDP'liler halkın engeline takıldı. Halkın HÜDA PAR'lı gençleri sahiplenmesiyle provokasyonları boşa çıkan HDP'liler, kendilerine yakın medyaya yalan haberler servis ederek kamuoyunu aldatmaya çalıştı.  

Edinilen bilgiye göre olaylar şöyle gelişti: Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun  tanıtım aracı saat 15.00 sıralarında  Silvan Parkı önünde 3 kişinin taşlı saldırısına uğradı. Olay sırasında araçta hasar meydana gelirken saldırganlar Silvan Parkına doğru kaçmaya başladı. Araçtan inen HÜDA PAR'lı gençler saldırganları kovalarken Silvan Parkı içinde hazır bekleyen 20-30 kişilik HDP'li grup  HÜDA PAR'lı gençlere saldırdı. Saldırıyı gören vatandaşlar HDP'li gruba taşlarla karşılık verince saldırganlar  kaçışmaya başladı. Burada toplanan halk HDP aleyhine slogan attı. Bu sırada Lise Cadde'sindeki HDP'nin seçim lokalinden  ve buraya yakın bir kahvehanede bulunan bazı kişiler çıkıp halka küfretti. Halkın tepki göstermesi üzerine HDP'liler kaçmaya başladı. Yaşanan gerginlik sırasında HDP seçim lokali ile söz konusu kahvehanenin camları kırıldı.

Olaylar devam ederken bir taziye ziyaretinden dönen HÜDA PAR Silvan İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Balyen, HÜDA PAR'lı gençleri ve halkı sakinleştirerek olayların büyümesine engel oldu. HÜDA PAR'lı gençlerin olay yerinden ayrılmasından sonra HDP'lilerin sokaklara çıkıp bir süre kışkırtıcı sloganlar attığı dikkatlerden kaçmadı.

“Olay planlı bir saldırı ve tuzak izlenimini veriyor"

HÜDA PAR'lılara yapılan saldırıdan sonra açıklamada bulunan HÜDA PAR Silvan İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Balyen, saldırının yeni provokasyon girişimi olduğunu söyledi. Saldırının zamanlamasının manidar olduğunu ifade eden Balyen şunları kaydetti: "Geçtiğimiz günlerde ilçedeki muhtarlar hem bizimle hem de HDP ile görüşerek ilçede gerginlik çıkmaması için elimizden gelen gayreti göstermemizi istediler. Biz de her zaman huzurdan ve barıştan yana olduğumuzu kendilerine söyledik. HDP'yle de görüşmüşler onlar da güya olayların çıkmaması için çalışacaklarını ifade etmişler. Dünkü diyalogların hemen ardından bu gün anons aracımızın saldırıya uğraması HDP'nin ilçede huzur ve barış istemediğinin açık bir göstergesidir. Bugünkü olay da zaten planlı bir saldırı ve tuzak izlenimini veriyor. Anons aracımız da bulunan 2-3 arkadaşımızı bir parka doğru çekiyorlar ve orada aniden 20-30 kişilik bir grup, arkadaşlarımıza saldırıyor. Çevrede bulunan vatandaşlar saldırgan gruba engel oluyor."

"HDP/PKK medyası kadınlar üzerinden olayı ajite ediyor"

HDP'ye yakın medyada yer aldığı gibi kadınlar lokaline bir saldırı olmadığına vurgu yapan Balyen, "Herkes de biliyor ki HDP'nin seçim lokallerinde zaten kadın ve erkekler iç içedir. Hatta onlara göre kadın lokalinin olması ayrımcılıktır. Kadın lokali dedikleri yerden erkekler çıkıp hakaretler etmiş ve halkı kışkırtmaya çalışmıştır. Ayrıca HDP'ye yakın bazı haber sitelerinde HÜDA PAR'lıların silahla ateş açtığını öne sürmüşler bu da olayı tamamen başka taraflara çekme ve halkı aldatma girişimidir. HDP'liler ve akıl babaları şunu iyi bilsin ki artık yalanlarıyla iftiralarıyla  ve kan kokan siyasetleriyle bu halkı kandıramazlar. LGBT sapkınlığını ve hayâsızlığı bu halkın arasına yaymaya çalıştıklarını da halk gördü ve görüyor." dedi.  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.