Silvan'da her camide bir iyilik sofrası

Silvan'da her camide bir iyilik sofrası

Silvan İlçe Müftülüğü, sosyal etkinlikler kapsamında "Her Camide Bir İftar Yemeği" sloganıyla Ramazan buluşmaları düzenledi.

"Vakit iyilik vakti, bu Ramazan ve her zaman" sloganıyla Silvan İlçe Müftülüğü tarafından "iyilik sofraları" ile organize edilen Ramazan iftar buluşmalarının beşincisi   Büyük Çeşme Camiinde dün yapıldı.

Cami İmam Hatibi Mehmet Ali Birtane Hoca’nın çabalarıyla hazırlanan iftar yemeğine, mahalle sakinlerinden yaklaşık 300 kişi katıldı. 

İftardan önce okunan Mevlid-i Şerifin ardından misafirlere kısa bir sohbet yapan İlçe Müftümüz Hüseyin Özdemir, mahallelerde kurulan iyilik sofralarının mahalleliyi caminin manevi atmosferinde bir araya getirdiğini, insanlar arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı da teşvik ettiğini söyledi.

Ramazanla birlikte oluşan manevi iklimden istifade etmenin en önemli yönlerinden birinin de kimsesizlerin kimsesi olabilmek olduğunu vurgulayan Özdemir, kendilerinin hem bu sofralar aracılığı ile hem de belirledikleri ihtiyaç sahiplerine yerinde yardım etmek suretiyle bunu doya doya yaşadıklarını dile getirdi.

Ardından okunan akşam ezanıyla birlikte   iftar yemeğine geçildi. Yemeğin bitiminde yemek duası yapıldı ve sonrasında hep birlikte cemaat halinde camide akşam namazı eda edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.