Silvan’da kahvehaneler PKK baskısıyla kapatıldı

Silvan’da kahvehaneler PKK baskısıyla kapatıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki kahvehaneler, halkın eylemlere destek vermemesi nedeniyle PKK’nin baskısıyla kapatıldı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde halktan istediği desteği alamayan PKK, halka saldırmaya başladı. Dün bir kahvehaneyi tarayan PKK, bugün de açık kahvehaneleri tehdit ederek kapattırdı.

Silvan’da dün bir kahvehanenin uzun namlulu silahlarla taranmasının ardından, bugün ilçedeki diğer kahvehane ve çay ocaklarının da tehditle kapatıldığı bildirildi.

Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından yaşanan şiddet olaylarıyla beraber, ilçenin diğer mahallelerinde de ikamet eden halk, yaşam alanlarını kullanamıyor. PKK’nin yaptığı tehditler sonucunda halk, sosyal alanları kullanamaz hale gelirken, evlenecek olanların düğün kuramamalarının yanı sıra şimdi de kahvehane gibi yerler zorla kapattırılıyor.

Hatırlanacağı üzere dün Diyarbakır Caddesinde bulunan bir kahvehanenin PKK’liler tarafından uzun namlulu silahlarla taranmasıyla, 1 kişi hayatını kaybetmiş 4 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Bu olayın ardından yapılan tehditlerle, bugün ilçenin farklı mahallelerindeki kahvehane sahipleri de dükkânlarını kapatmak zorunda kaldı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.