Silvan'da kaybolan çocuk için baraj kapakları kapatıldı

Silvan'da kaybolan çocuk için baraj kapakları kapatıldı

​Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün hayvanları otlatmaya götürdükten sonra kendisinde haber alınamayan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ı arama çalışmaların sağlıklı yürütebilmek için baraj kapakları kapatılarak suyun akışı geçici olarak durduruldu.

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde dün hayvanları otlatmaya götürdükten sonra kendisinde haber alınamayan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ı arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Silvan'ın Çatakköprü Karakolu tarafından dün saat 17.05’te AFAD 122 hattına yapılan ihbar üzerine, 15-16 yaşlarında bir erkek çocuğunun hayvanları otlatmaya götürdükten sonra haber alınamadığı belirtildi.

Açıklamada , "Olay yerine ivedi olarak 2 arama kurtarma aracı ve 10 kişilik arama kurtarma personeli yönlendirilmiştir. Arama kurtarma faaliyetine geç saatlere kadar devam edilmiş ancak bir netice alınamaması nedeniyle çalışmalara ara verilmiştir." denildi.

Arama çalışmalarına bugün 2 arama kurtarma aracı, bir adet insansız hava aracı, bir adet anfibik araç, 18 kişilik AFAD arama kurtarma timi, 4 kişilik UMKE personeli, 3 kişilik 112 personeli, 50 Güvenlik Korucusu ve 6 kişilik Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma personeli olmak üzere toplam 81 personelle devam edildiği ifade edilen açıklamada, "Silvan Çatakköprüde bulunan sulama kanallarında çalışmaların daha sağlıklı olarak yürütülebilmesi amacıyla DSİ tarafından baraj kapakları kapatılarak suyun akışı geçici olarak durdurulmuştur." ifadesine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.