Silvan'da 'Kutlu Doğum' coşkusu

Silvan'da 'Kutlu Doğum' coşkusu

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde düzenlenen kutlu doğum etkinliği binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Ümmet-Der Silvan`da ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi. Sabahın erken saatlerinde etkinlik alanına gelen dernek gönüllüleri alanı etkinlik için hazırladılar. Etkinlik saatinde binlerce kişinin akın ettiği alanda katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Salavatlar ve tekbirler ile alana giren halk, etkinlik sırasında kimi zaman duygulu anlar yaşarken kimi zamanda coştu. Azizioğlu Meydanında yapılan etkinlikte kimi katılımcılar evlerin damına çıkarak etkinliği izledi.

 

Etkinlik, 13.30`da Ahmet Batı Hocanın Kur`an-i Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde etkinlik Kürtçe mevlit ile devam etti. Okunan mevlitten sonra Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Dalkılıç ve ilahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

 

Programda Kürtçe bir konuşma yapan siyer araştırmacısı Molla Mahmut Kılıç, Mısır’da 529 Müslümana verilen idam cezasını da hatırlatarak, Resulullah`ın örnek hayatından kesitler anlattı.

 

“Asrın firavunları daha gaddar”

“Bedir’de Ebu cehil öldürülürken peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: ‘Benim firavunum Musa’nın firavunundan daha gaddardır. “ diyen Molla Kılıç, “Mursi’nin firavunu Musa’nın firavunundan daha gaddardır.

 

Mısır’da Mursi ve arkadaşlarıyla mücadele eden şu anki firavun, musa’nın firavunundan daha gaddardır. Çünkü Musa’nın firavunu küçük çocukları tek öldürüyordu. Fakat Mursi’nin firavunu ise küçük çocukları öldürmekle kalmayıp bayan, erkek, genç , yaşlı demeden herkesi öldürüyor. Bizler Sisi’yi ve onun arkadaşlarını buradan tel’in ediyoruz.

 

 Aynı şekilde buradan sesleniyoruz ve diyoruz ki: Ey Mursi ve İhvanül Müslimin Cemaati bizler sizin arkanızdayız, size duacıyız ve hepimiz yolunuzu sürdüreceğiz. Vallahi onlar sizi asla bitiremeyeceklerdir.  Eğer sizleri bitirseler dahi sizin Türkiye’den Doğu ve Güneydoğudan ve İslam coğrafyasının her yerinden kardeşleriniz vardır.

 

Bizden her bir Musa’yı şehit ettiklerinde aramızda yüzlerce Musa kalkacaktır. Düşmanlarımız ne kadarda ahmak ve bilgisizdirler. Bizleri ölümle korkutmak istiyorlar ama dualarımızda sürekli şehadeti talep ettiklerimizi asla bilmemektedirler. Kesinlikle İslam’ın ne kadar hayırlı olduğunu bileceklerdir. Musa’nı firavunu nasıl Kızıldeniz’de boğulduysa Mursi’nin Firavunu’da Müslümanların ve mazlumların kanlarıyla boğulacaklardır.” İfadelerini kullandı.

 

“Bizler peygamber ile olan biatimizi yeniliyoruz”

“Bizler peygamber ile olan biatimizi yenilemek için yılda bir sefer kutlu doğum haftası düzenliyoruz.” diyerek sözlerini sürdüren Molla Kılıç, “Bizler peygamberi sadece yılda bir sefer anmıyoruz her gün camilerin minaresinde yankılanan kelime-i şehadet duyduğumuz da namazımızla her gün biatimizi yeniliyoruz.

 

Resulullah (sav) şöyle buyuruyor; ”Keşke kardeşlerimi görebilseydim sahabeleri ya Resulullah biz senin kardeşlerin değil miyiz? Hayır sizler benim sahabelerimsiniz, kardeşlerim ise ahir zamanda beni görmedikleri halde bana iman edenlerdir”

 

“İslam Ümmetinin kurtuluşu için Selahattinler yetiştirmeliyiz”

İslam’ın insanları doğru yola ilettiğini ifade eden Molla Kılıç, “Hz Muhammed dönemindeki taştan yapılmış Lat,Uzza,Hubel ve Menat’ putları idi. Bu asırda ki putlar ise Milliyetçilik ve materyalizimdir.

 

Fransızların İslam ümmetini parçalayan ve bir birlerine düşman kılan Milliyetçilik ve insanoğlunu köle yapan maddiyatçılık akımıdır.

 

İslam alemini parçalayan asrın yeni putlarını kırıp İslam ümmetinin geçmişte sadece nasıl bir sınırı varsa bugünde aynı şekilde kelime-i tevhit bayrağı altında birleşip sınırların tek parça olması lazımdır.”dedi.

 

Geçmişte Kürtlerin dedesi Selahattin’i Eyyubi ‘nin İslam’ı sahiplenip Kudüs’ü haçlılardan kurtardığını belirten Molla Kılıç, “bugün de biz Kürtler, aramızda Selahattinleri yetiştirip mukaddes ve esaret altında bulunan Kudüs’ü esaretten kurtarmalıyız.”dedi.

 

“Çocuklarımızı peygamber sevgisiyle yetiştirelim”

“Peygamberimizin ahlakı nasıl Kuran ahlakı ise bizlerde evlatlarımızı da Kuran ahlakıyla ve peygamber sevgisiyle büyütelim” ifadelerini kullanan Molla Kılıç, “Kuran bu gün aramızda canlı bir peygamberdir çünkü ne kadar sıkıntı ve sorunlarımız varsa hepsinin çözümü Kuran’dadır. Onu için Kur’an-ı okumalı, anlamalı ve Resulullah’ın sünnetine sahip çıkmalı, çocuklarımızı da bu doğrultuda yetiştirmeliyiz.”şeklinde konuştu.

 

Programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen sanatçılar, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinlik Molla Sabri Ortaç’ın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.

 

Programın sonunda Peygamber Sevdalılarının Silvan`da başlattığı salâvat kampanyasında çekilen salâvat sayısının şimdiden 14 milyona ulaştığı ayrıca on binlerce İhlas, kelime-i tevhid Ayetel Kürsi ve Yasin`in okunduğu açıklandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler