Silvan'da kutlu doğum coşkusu

Silvan'da kutlu doğum coşkusu

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde "Kutlu Doğum" haftası etkinlikleri kapsamında Müftülük tarafından "Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenledi.

DİYARBAKIR – Silvan’da “Kutlu Doğum” haftası etkinlikleri kapsamında Müftülük tarafından "Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenledi.

 

Silvan ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlik, bir düğün salonunda yapıldı. Programa Kaymakam Berkan Sönmezay, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bilen, İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Emniyet Müdürü Yusuf Toy, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Hafız M.Salim Gezer hocanın okuduğu Kur’anla başlayan program, İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi’nin konuşmasıyla devam etti.

 

Samimiyet olmadan dinin olması mümkün değildir

İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi  yaptığı konuşmada  “Bu Kutlu doğum programlarının amacı Resulullah’ı anmaktan anlamaya gitmektir, Kur’anı Kerimi anlamak için Kur’anın nazil olduğu kişiyi yani peygamberi bilmemiz lazımdır, onu anlamadan kuranı anlamak, onu anlamadan dini anlamak dini öğrenmek mümkün değildir.

 

Diyanet işleri başkanlığının her sene gösterdiği bir tema olduğunu bu sene ki teması Din ’de samimiyettirdir. Samimiyet olmadan doğruluk olmadan, dürüstlük olmadan dinin olması mümkün değildir.” İfadelerini kullandı.

 

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bilen ise dinin akıl sahiplerini Peygamberin bildirdiği gerçekleri benimsemeye çağıran ilahi bir kanun olduğunu söyledi.

 

Kutlu doğum haftası vesilesiyle müftülük görevlileri tarafından Program sonrasında Kürtçe Veda Hutbesi ve içinde Kürtçe mealin olduğu Kuranı Kerim misafirlere hediye edildi. (İLKHA)

Silvan haberleri

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler