Silvan'da namaz eğitimini tamamlayan çocuklar etkinlikte buluştu

Silvan'da namaz eğitimini tamamlayan çocuklar etkinlikte buluştu

​Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Kur’an Nesli Platformu tarafından çocuklara yönelik 15 gün süren namaz eğitimi programının ardından etkinlik düzenlendi.

Silvan’da, Kur’an Nesli Platformuna üye Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği (Ümmet-Der) tarafından, “Namaz Dinin direğidir”, “Namaz Kılmayı Öğrenmeyen Kalmasın” ve “Haydi Namaza” sloganlarıyla etkinlik düzenlendi.

Dernek merkezinde ve belirli köy camilerinde düzenlenen 15 günlük eğitime 6 ile 12 yaşları arasındaki erkek ve kız çocukları katıldı. Eğitimlerde çocuklara abdest ve namazla ilgili bilgiler verildi.

15 günlük eğitim sonunda Bağlar Mahallesinde bulunan Kaniya Navin Parkında “Haydi Çocuklar Namaza” isimli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, namaz eğitimine katılan yaklaşık 100 çocuk ve aileleri katıldı.

Program, İsmail Tekin tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra etkinlikte namazın önemini anlatan ilahiler ve şiirler okundu.

Programda konuşan Molla Ayetullah İlaiz, Kur’an Nesli Platformu tarafından "Ağustos Ayının Namaz Ayı" olarak ilan edildiğine dikkat çekerek, namazın önemine değindi.

Program sonunda, Kur’an Nesli Platformu tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Program, Kaniya Navin Parkından Selahaddin Eyyubi Camisine yapılan yürüyüş ile devam etti.  Cemaatle kılınan namazın ardından program sona erdi.(Mustafa Sapuç - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.