Silvan’da silah kaçakçılarına yönelik baskın

Silvan’da silah kaçakçılarına yönelik baskın

Silvan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyonlar kapsamında yapılan baskınlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, olayla ilgisi olduğu tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Silvan ilçesinde silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüpheliler hakkında başlatılan ve Silah ve mermileri ülkeye sokarak sattıkları tespit edilen şahıslara yönelik Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda polisin desteğiyle baskın düzenlendi.

Konu ile ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz imzasıyla yapılan basın açıklamasında; Silvan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyonlar kapsamında yapılan baskınlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği ve olayla ilgisi olduğu tespit edilen 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Toplamda 13 adreste yapılan arama çalışmalarında, 172 Adet 7,62 mm fişek, 123 adet 9 mm fişek, 6 adet alev gizleyen, 1 adet matkap takımı ve bir takım içerisinde alet ve edevat malzemeleri, 3 adet kaleşnikov tüfek şarjörü ile 5 adet tabancanın ele geçirildiği belirtilen açıklamada devamla; 34  Adet 9 mm Kurusıkı tabanca fişeği kovanı, 1 adet 9 mm tabanca fişeği kovanı, 1 adet 12 kalibre otomatik av tüfeği, 1 adet ruhsatsız 7,62 mm kaleşnikov tüfek ve 2 adet ruhsatsız 9 mm otomatik tabanca ele geçirildiği belirtilerek aramalarda silahlarla alakası olduğu tespit edilen şüpheli 10 şahsında gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerden 4 kişinin Silvan Cumhuriyet başsavcılığınca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı, 3 kişi tutuklama, 3 kişi ise Adli Kontrol Hükümlerinin uygulanması talebi ile Silvan Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildiği belirtildi.          

Silvan Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen 6 kişinin, yapılan sorgularından sonra Adli Kontrol Hükümlerinin uygulanması kararı ile serbest bırakıldığı belirtildi. – İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler