Silvan'daki çatışmalarda 5 PKK'li öldü

Silvan'daki çatışmalarda 5 PKK'li öldü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan çatışmalarda 5 PKK’linin öldüğü bildirildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde: Tekel, Mescit ve Konak Mahallelerinde yaşanan çatışmalar 9’uncu gününe girerken, bugün 5 PKK’linin öldüğü, 2'si asker olmak üzere 5 kişinin yaralandığı ve ayrıca çatışmalarda 1 askerin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK'liler tarafından polise atılan el yapımı patlayıcılara ait şarapnel parçaları; ikisi yaşı küçük olmak üzere üç kişiyi yaraladı. Yaralılar Silvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar.

Açıklamada ayrıca, bazı basın yayın organlarında  çıkan "Operasyon esnasında sivillerinde hedef alındığı ve 5 yaşındaki bir çocuğun bombalarla vurulduğu, 'Sivillerin olduğu alanın bombalandığı', 'Havadan helikopter ile bombalar atıldığı ve bu suretle halkın diz çöktürülmeye çalışıldığı', 'Silvan’da imha konsepti uygulandığı', şeklinde asılsız haberler çıkmakta olup, vatandaşlarımızın bu konudaki asılsız, yanlış ve maksatlı haberlere itibar etmemesi, basın ve yayın organlarının ise bu tür haberlerin kaynak ve doğruluğunu araştırmadan kamuoyu ile paylaşmaması özel önem arz etmektedir." denildi.

Valilik açıklamasında, operasyonda kesinlikle havadan bir müdahale yapılmadığı, ateş edilmediği, bombalama yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada son olarak, sokağa çıkma yasağı bulunan mahallelerde Silvan Kaymakamlığı tarafından ekmek ve gıda yardımında bulunulduğu ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler