Sinan köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Sinan köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy-Der tarafından Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde düzenlenen Kutlu Doğum programında Allah'ın Hz Muhammed'i (sav) hayatın her alanında Müslümanlara örnek yaptığı belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Sinan (Sinane) köyünde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ programı, salavatlar eşliğinde gerçekleşti.

Program Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Batman İl Başkanı M. Emin Doğru, STK temsilcileri ve Sinan Köyü halkının yoğun katılımıyla Sinan Köyü Meydanında saat 13.00’te Molla Ramazan Biçer’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Rehber Mevlid Grubunun okuduğu Mevlüd-i şerif ve seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

İlahilerin ardından Kürtçe bir konuşma yapan M. Ahmet Görceğiz, “Malumunuzdur her sene bu mevsimde Kutlu doğum mevlitleri yapıyoruz. Peygamber Efendimizin (sav) dünyayı şereflendirmesi bin 400 senedir çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Üzerinden zaman geçen şeyler unutulup eskiyor. Ama bu etkinlikler yenilenerek çoğalıyor ve tüm dünyaya yayılıyor. Peygamber (sav) mevlitleri niye bu şekildedir acaba, çünkü Allah (c.c) O’nu övmüştür. Allah'ın (c.c) övdükleri eskimez, devamlı ayakta ve yenidir. Allah (c.c) Peygamber Efendimizden bahsederken ‘muhakkak ki mürselinlerdensin, ey habibim muhakkak seni peygamber olarak göndermişiz. Sen doğru yoldasın’ diyor.” şeklinde konuştu.

“Peygamberden uzak duranlar onlar tarih boyunca zarardadırlar”

Peygamber davası Allah ve Kur’an davası olduğunu belirten Görceğiz, “Onun için Peygamberden (sav) ayrılanlar, uzak duranlar onlar tarih boyunca zarardadırlar. Allah (c.c) Hz. Muhammed'i (sav) bizlere örnek olarak göndermiştir. Peygamberimiz aile reisliğinde, idarecilikte, ticarette, evlilikte, babalıkta, komutanlıkta ve hayatın her alanında bizlere rehberdir. Müslümanım diyen herkes Peygamber Efendimizden başka rehber tanıyamaz. Allah (c.c) Peygamber Efendimizi hayatımızın her alanında bizlere örnek yapmıştır.” dedi.

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubu’nun seslendirdikleri ilahiler eşliğinden katılımcılar halay geçti. Okunan dua ve yapılan ikramlarla program son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler