Sinan köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Sinan köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy-Der tarafından “Kutlu Doğum” etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinânê) köyünde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

“Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine  Sinan köyü sakinlerinin yoğun katılımı oldu.

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek’in yaptığı etkinlik, Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) bünyesinde hafızlık eğitimi alan Muhammed Ali Çağlayan'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Geçtiğimiz pazar günü Sinan köyünde yapılması planlanan Kutlu Doğum etkinliği köy sakinlerinden Ahmet Taşdemir'in vefat etmesiyle bugüne ertelendiği hatırlatılarak vefat eden köylünün ruhuna okunan Fatiha'nın ardından program başladı.

Kur'an-ı Kerim’in tilavetinin ardından etkinlikte, Mevlid-i Şerif okundu. Ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları birbirinden güzel ezgiler seslendirdi.

İlahilerin ardından konuşma yapmak üzere kürsüye gelen İttihad’ul Ulema Üyesi Münir Şanlı, Hz. Muhammed’in hayatından önemli kesitler aktardı.

Allah-u Teâlâ'nın insanlara mesajını söylemek için Hz. Adem’den (as) Hz. Muhammed'e (sav) kadar elçiler gönderdiğini söyleyen Şanlı, "İnsanlar cehaletle, zulümde kalmasınlar, birbirlerine eziyet vermesinler diye Allah mesajlarını peygamberler vasıtasıyla göndermiştir. Bu peygamberler arasında 5 tanesi büyük mücadele ve bu mücadele ile büyük sabırlar vermişler. Onlardan biri Hz. Muhammed’dir. Allah tüm peygamberleri sevmiş fakat Hz. Muhammed’e büyük kıymet vermiştir. Peygamber (sav) hadisi şeriflerinde, ‘Kim peygamber üzerine bir salât getirirse Allah da onun üzerine bir salâvat getiriyor.’ Peygamber’e (sav) salâvat getirdiğimiz için içinde bulunduğumuz hal üzerine Allah da üzerimize salât getiriyor. Kim 10 salâvat Hz. Muhammed üzerine getirirse 10 günahı af olunur ve 10 sevap yazılır." dedi.

Konuşmasının devamında Hz. Muhammed’in hak ve adalet rehberi olduğuna vurgu yapan Şanlı, "Allah Hz. Muhammed’e büyük bir kıymet vermiştir. Allah Hz. Muhammed'i tüm âleme göndermiş. Önceki peygamberler kabile, aşiret, bölgelere ve topluluklara gönderilirdi ama Hz. Muhammed âleme gönderilmiştir. Resulullah (sav) adaletliydi, adaletle hüküm ediyordu. Nefsanî ve duygularıyla hareket etmezdi, her işini adaletle yapardı." ifadelerini kullandı.

Program yapılan konuşmadan sonra seslendirilen ezgiler ve Köy-Der Üyesi Ahmet Görceğiz'in tarafından yapılan dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)   






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.