Sınava katılabilmek için kilometrelerce yol kat ettiler

Sınava katılabilmek için kilometrelerce yol kat ettiler

Ailesiyle Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na kayıt yapan Adem Ergen, Samsun'da sınav gerçekleştirilemediği için yeğeniyle birlikte Giresun'a geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı Giresun'da merkezde gerçekleşti.

7'den 70'e katılımın olduğu Siyer Sınavı'na Giresunluların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Sınavla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Giresun Koordinatörü Ömer Arslan, amaçlarının insanlara Hz. Muhammed'in mesajını iletmek olduğunu söyledi.

İnsanlığın ekmek ve su gibi Hz. Peygamber'e muhtaç olduğunu ifade eden Arslan, "Bu yıl Giresun'da sınavın dördüncüsünü düzenledik. Siyer Sınavı'na başvurular başladığı andan itibaren gerek afiş ve pankartlarla gerekse de bilgilendirme stantlarıyla duyurularımızı yaptık. Bunu yaparken amacımız insanlara Allah Resulü'nün mesajını götürmekti. Yapılan şey bir sınav olabilir ve bunun sonucunda hediyeler verilebilir fakat asıl gayemiz Allah Resulü'nün hayatını anlatmak. Daha önce de müşahede ettiğimiz gibi insanlık peygamber efendimize ekmek, su gibi muhtaçtır. Çünkü insanlık anlamıştır ki kurtuluş Hz. Muhammed'in yolundan gitmektir. Dolayısıyla Giresun'da bu yılki kayıtlarda büyük bir artış gözledik. Bu noktada Siyer Sınavı'na katılanlara çok teşekkür ediyorum. Bu sınavda emeği geçen tüm görevlilerden Allah razı olsun." dedi.

Sınava katılabilmek için kilometrelerce yol kat ettiler

Siyer Sınavı'na katılabilmek için yeğeniyle birlikte Samsun'dan gelen Adem Ergen, "2 yıl önce sınava Giresun'da girmiştim. O zaman il birincisi olmuştum. Geçen sene de Van'da girdim. Bu, sınava üçüncü girişim oldu. Sınava ailece Samsun'da girmeyi düşündük. 7 kişilik sınav başvurusu yaptık fakat Samsun'da sınavın yapılacağı bir yer olmadığını öğrendim. Gerçekten çok üzüldüm. Özellikle yeğenlerimi bayağı teşvik etmiştim. Samsun'a en yakın sınav yeri Giresun olduğundan dolayı yeğenimle sabah yola çıkıp buraya geldim. Sınavlardan ziyade siyere önem veriyorum. Ondan örnekler devşirebileceğimiz düşüncesiyle okumaya çalışıyorum. Efendimizi daha yakından tanıyabilmek amacıyla sınava katıldık. Giresun'daki kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Peygamber efendimiz bize en iyi örnektir"

Sınavı kazanabilmek için çok çalıştığını söyleyen Hatice Betül Ergen ise şunları söyledi: "Okulumuzda her sene siyer sınavına katılıyorduk. Bu sınava da katılmak istedim. Umre ödülünü duyunca çok sevindim. Siyer kitabını da okudum. Çok iyi çalıştım. Peygamber efendimiz bizlere en iyi örnektir. Hayatımızda onu yaşamak ve onu en iyi şekilde anlamak için bu sınavlar bize yardımcı oluyor."

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.