Sincan Cezaevindeki onur kırıcı olaya tepki

Sincan Cezaevindeki onur kırıcı olaya tepki

Ankara Sincan 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi gardiyanlarının Hizbullah hükümlüsü Abdulaziz Çelik’e yönelik keyfi muamelesine tepki gösteren Avukat Mirhan Özbekli yapılanların kabul edilmez olduğunu ifade etti.

Ankara Sincan 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde gardiyanların, Hizbullah hükümlüsü Abdulaziz Çelik'e yönelik keyfi muamelesi tepkilere neden oldu. Çelik’in avukatı Mirhan Özbekli skandal olaya tepki göstererek konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Hükümlü Çelik’in 1998 yılından beri cezaevinde bulunduğunu ifade eden avukat Mirhan Özbekli, “Müvekkilim DGS sınavına girmek için Ankara 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevine götürülüyor. Cezaevi girişinde ceza infaz koruma memurları müvekkilimin çırılçıplak soyunmasını istiyorlar. Müvekkilim de bu durum karşısında niçin böyle bir uygulama gittiklerini soruyor. Ceza infaz koruma memurları müvekkilimin vücudunda yara bere olup olmadığını tespiti açısından böyle bir uygulamaya gittiklerini iddia ediyor. Müvekkilim buna karşılık olarak ‘Bir kontrol gerekiyorsa bunu doktorun yapması lazım’ diyor. Burada tartışılması gereken şey, aslında infaz koruma memurlarının böyle bir yetkileri yok. Bir tutuklu veya hükümlünün cezaevinin girişinde üstünde yada vücudunda herhangi bir yaranın olup olmadığı kontrol edilecekse, bunun tıbbı bir tespiti açısından kontrolde doktorun da bulunması gerekir. Bu açıdan cezaevi yetkilileri hukuk dışına çıkmışlardır.” dedi.

“Olayın takipçisi olacağız”

Yaşanan olayı onur kırıcı olarak niteleyen Özbekli, “Bu olay birçok cezaevinde karşılaştığımız bir hadisedir. Bu konuda Adalet Bakanlığı tarafından yasal düzenlemeler yapılmıştır. Ancak bu düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığının Cumhuriyet savcıları ve ilgili birimler tarafından takip edilmesi gerekiyor. Bu açıdan zaten müvekkilimiz suç duyurusunda bulunmuş. Bu olayın takipçisi olacağız. Umarım Cumhuriyet Savcısı da tarafsız kalır ve bu olayı gereği gibi araştırır. Bu yöndeki olumlu bir karar benzeri birçok hadisenin önüne geçer ve emsal bir karar olur.” ifadelerini kullandı.  (M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.