Sınırda bekleyen Suriyeliler kapıların açılmasını istiyor

Sınırda bekleyen Suriyeliler kapıların açılmasını istiyor

Rusya ve Esed rejin Halep'teki saldırılarından kaçarak çaresiz bir şekilde sınırda bekleyen Suriyeliler, bir an önce Türkiye tarafına geçmek istiyor.

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ile Babul Selam Sınır Kapısında oluşturulan çadır kentlerde beklemeye devam eden Suriyeliler, bir an önce Türkiye'ye geçmek için kapıların açılmasını istiyorlar.

Kilis’in Öncüpınar sınırının karşı tarafında bulunan ve kendileri için kurulan çadır kentlerde hayat mücadelesi veren sığınmacılar, bir an evvel sınır kapısının açılmasını talep ederek, Türkiye’ye geçmek istediklerini belirttiler.

Rusya'nın havadan, Esad güçlerinin ise karadan Halep'in kuzeyinde bulunan köy, kasaba ve mahallelere yönelik, geçen haftadan bu yana yoğun bir şekilde operasyon başlattığını ifade eden Suriyeliler, canlarını kurtarmak için çareyi göç etmekte bulduklarını belirttiler.

Türkiye’nin kapılarını açmasını isteyen Suriyeliler, bir taraftan da kamyonet ve kamyonlarla sınıra doğru gelmeyi sürdürüyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.