Sıra dışı abdesthane

Sıra dışı abdesthane

Van Hacı Hidayet Camii abdesthanesi farklılığıyla dikkat çekiyor. Ayakkabıyla girilmeyen abdesthane normal bir evin lavabosunu aratmıyor.

Van'da diğer camii abdesthanelerinden çok daha farklı olan Hidayet Camii abdesthanesi serili halıları ve temizliğiyle dikkat çekiyor. Özellikle camii cemaatinin büyük beğenisi toplayan abdesthaneyi diğerlerinden farklı kılan durum ise içeriye ayakkabıyla girilmemesi ve iç kısım ile merdivenlerinin parke halı ile döşenmiş olması.

Birçok kişinin evinden abdest almayıp özellikle abdesthanenin bu durumundan dolayı burada abdest aldığı görülüyor. Normal bir evin lavabosunu aratmayan abdesthane diğer abdesthanelere örnek teşkil ediyor.

İslami temizlik anlayışına uygun olan bu abdesthane vatandaşlardan tam not aldı.  Vatandaşların, sırf daha temiz, sağlıklı ve güzel bir görünüme sahip olduğu için uzak mesafelerden Hacı Hidayet Camii abdesthanesine geldiğini belirtildi. Ayrıca abdesthanenin ücretli olmasına rağmen Van halkının rağbet ettiği görülüyor. (Sedat Karatay - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.