Siret Derneği, kutlu doğum konferansı verdi

Siret Derneği, kutlu doğum konferansı verdi

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde Siret Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir konferans düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Siret Derneği tarafından Kâhta Kültür Merkezi Konferans salonunda “Sahabe” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım katıldı.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan konferansta, Siret Derneği Kâhta temsilcisi Mustafa Aydın selamlama konuşması yaptı. Etkinlik, seslendirilen ilahilerle devam etti.

Daha sonra konuşmasını yapan Yıldırım, Kâinatın Hz Muhammed’in (sav) nuruyla nurlandığını söyledi. Şu anda Kutlu Nebi’nin doğum günlerini ihya etmeye çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, “O’nun doğumu alema-i nur getirdi. Kâinat O’nun mesajlılarıyla nurlandı. Her kim O’nun getirdikleriyle doğarsa, asıl Kutlu Doğum o zaman ihya edilir. Biz de şu mevsimde o kutlu doğumu ihya etmeye çalışıyoruz.” dedi.

İslam medeniyetinin kurucu nesli olan sahabelerin mühim bir konu olduğunu belirten Yıldırım, “Sahabe dediğimiz o medeniyetin taşıyıcı kolonları, taşıyıcı köprüleri olan o nesli biraz farklı bir biçimde anlayacağız. Sahabe, birileri için efsane olsa da bizim için en büyük hakikattir. Onların bize intikal ettirdikleri bu din üzerinden biz konuşuyoruz. Sahabe olmasaydı, biz bugün din adına konuştuğumuz birçok şeyi belki hatalı konuşacaktık. Hal böyle olunca medeniyet dediğimiz o büyük yürüyüşün zemininde olan bir nesil konuşmuş olurduk.” ifadelerini kullandı.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.